Siirry pääsisältöön

Korvan epämuodostumat

Asiasanat:
  • HUSUKE
  • Uusi lastensairaala
  • plastiikkakirurgia

Korvan epämuodostumat voivat esiintyä joko yksittäin tai osana oireyhtymiä. Hoidamme korvalehden epämuodostumia Töölön sairaalassa ja Uudessa lastensairaalassa.

Korvan epämuodostumat voivat esiintyä joko yksittäin tai osana oireyhtymiä.

Tavallisimpia ovat:

  • korvan asentovirhe (hörökorva)
  • korvalehden osien pienikasvuisuus (piilokorva ja kuppikorva)
  • korvalehden osittainen puuttuminen (mikrotia)
  • korvalehden täydellinen puuttuminen (anotia).

Näistä yleisin on hörökorva, jossa korvalehti sijaitsee omalla paikallaan. Kuppikorvalla tarkoitetaan korvan yläosan kehityshäiriötä, jolloin korvalehti kuroutuu kuppimaiseksi. Mikrotiassa korvalehden yläosa puuttuu tai muodostuu pienistä rustokyhmyistä, mutta korvalehden alaosa, korvanipukka voi olla normaali. Mikrotia ja anotia ovat usein osana laajempaa oireyhtymää (esimerkiksi Hemifakiaalinen mikrosomia). Näihin oireyhtymiin liittyy kasvojen, leukojen kasvun sekä purennan ongelmia.

Hoidamme korvien epämuodostumia lääketieteen erityisalojen yhteistyönä. Epämuotoisen korvan muotoa voimme korjata kirurgisesti. Tarvittaessa voimme rakentaa kokonaan puuttuvan korvan omasta kudoksesta. Myös korvalehden proteettinen korvaaminen on mahdollista. Kuuloa voimme tarvittaessa korjata kuulonparannusleikkauksella tai erityyppisillä kuulokojeilla.

Teemme alle 16-vuotiaiden leikkaukset Uudessa lastensairaalassa, muut leikkaukset teemme Töölön sairaalassa. 

Toimipisteet

Leikkaus- ja anestesiaosasto, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita.

Vuodeosasto Avaruus, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Avaruudessa hoidamme luu- ja tukielinsairauksia ja -vammoja, neurologisia ja neurokirurgisia potilaita sekä huuli- ja…

Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKE

Töölön sairaalan Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKEssa hoidamme huuli- ja suulakihalkiota, kallon saumojen luutumishäiriöitä (kraniosynostooseja) sekä…