Siirry pääsisältöön

Eturauhassyöpäpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • eturauhassyöpä
  • syöpäsairaudet

​Tervetuloa eturauhassyöpäpotilaan hoitopolulle. Tällä sivustolla kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten tutkimus ja hoito etenevät. 

Vanha mies hymyilee toiselle henkilölle.

Jos perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla tehdyissä tutkimuksissa epäillään eturauhassyöpää, lääkäri tekee sinulle lähetteen Hyksin urologian klinikalle jatkotutkimuksia varten.  

Lähetteen perusteella varaamme sinulle vastaanottokäynnin, jonka yhteydessä kliinisen tutkimuksen lisäksi otetaan yleensä neulanäytteet eturauhasesta ultraääniohjauksessa. Saat kutsun tutkimuskäynnille kirjeitse. Vastaanotto on Hyksin urologian poliklinikalla joko Meilahden tai Peijaksen sairaalassa. 

Jos eturauhassyöpä on diagnosoitu jo muualla, lääkäri tekee sinulle lähetteen hoitoneuvottelua ja mahdollisia lisätutkimuksia varten Hyksiin Meilahden tai Peijaksen urologian poliklinikalle tai syöpätautien poliklinikalle. 

Jos avoterveydenhuollon lääkäri epäilee aiemmin hoidetun eturauhassyövän uusiutumista tai etenemistä, hän tekee lähetteen lisätutkimuksia ja hoitoja varten Hyksin Meilahden tai Peijaksen urologian tai syöpätautien poliklinikalle. Hoitopaikka määräytyy asuinalueesi mukaan. 

Toimipisteet

Vatsakeskuksen poliklinikka

Meilahden tornisairaalan Vatsakeskuksen kirurgian poliklinikalla hoidamme vatsan alueen pienkirurgisia toimenpiteitä.

Kirurgian poliklinikka

Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikkamme tulet lähetteellä ja ajanvarauksella. Teemme toimenpiteitä, kuten esimerkiksi maha- ja suolistotähystyksiä…

Syöpätautien poliklinikka ja päiväosasto

Meilahden Syöpätautien poliklinikalla ja päiväosastolla on lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanottoja monessa toimipisteessä.