Skip to main content

News Published on 29.6.2021, 11:47

Valtion tutkimusrahoituksella tehdyllä tutkimuksella on merkittävää vaikutusta hoitomenetelmien ja terveydenhuollon kehittämiseen

Keywords:
  • lääketieteellinen tutkimus
  • valtion tutkimusraha

HUS sai vuonna 2020 valtion tutkimusrahoitusta 7 459 040 euroa, joka jaettiin haun perusteella 107 hankkeelle. Tutkimustulokset on koottu nyt yhteen, ja niistä saa yleiskatsauksen valtion rahoittaman tutkimuksen vaikuttavuuteen.

ihmisiä vierekkäin kasvomaskit päällä

Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen vuosittain valtion tutkimusrahoitusta (VTR) korvaukseksi tieteellisen tutkimuksen aiheuttamista kustannuksista palvelujärjestelmälle. Vuonna 2020 valtion tutkimusrahan määrä HUSissa oli 7 459 040 euroa, joka jaettiin haun perusteella 107 hankkeelle. Tutkijoiden tekemistä tutkimustulosten yhteenvedoista on tehty kooste, joka on ladattavissa tämän sivun lopussa.

"Koostetta lukiessa voin ilokseni todeta, että valtion tutkimusrahoituksella tehty kliininen tutkimus tuottaa merkittäviä edistysaskeleita hoitomenetelmiin sekä terveydenhuollon kehittämiseen", sanoo HUSin tutkimusjohtaja, professori Anne Pitkäranta.