Varmennekortin tilaaminen HUS-kuntayhtymän rekisteröintipisteistä

​Väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) voi tilata Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin rekisteröintipisteistä myös yksityisille terveydenhuollon ammattilaisille. Terveydenhuollon ammattikortin käyttäjinä on koko Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluva terveydenhuollon ammattihenkilöstö. Muille organisaatioiden työntekijöille on mahdollista tilata henkilöstö- tai toimijakortti.

Yksityisten organisaatioiden ammatti-, henkilöstö- ja toimijakorttien hallinnollisissa ja sopimusasioissa voit ottaa yhteyttä varmennekorttipalveluihin osoitteessa lassi.tuovinen(at)hus.fi. Yleisissä kysymyksissä auttaa vrkkortti(at)hus.fi.

HUSin ulkopuolisille asiakkaille varmennekorttien tilaaminen on maksullista.

Hinnasto

Ammattikortti ​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)
​Henkilöstökortti ​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)
​Toimijakortti ​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)
​Varakortti ​49,60 € (40,00 € + alv 9,60 €)
​Uusi PUK-koodi tai aktivointitunnusluku ​37,20 € (30,00 € + alv 7,20 €)
 

 

Toimi näin saadaksesi varmennekortin:

 

 1. Tee ajanvaraus lähimpään rekisteröintipisteeseen osoitteessa https://vrk.ajapa.fi/th. HUSin alueella palvelee tällä hetkellä seitsemän rekisteröintipistettä. Meilahdessa sijaitseva päärekisteröintipiste palvelee joka arkipäivä. Muiden HUSin rekisteröintipisteiden palveluajat näkyvät kalenterissa.
 2. Maksa tilisiirtona palvelumaksu 58 €. Maksun saaja on HUS-konsernihallinto ja tilinumero on FI25 8000 1870 7148 63.

  Kirjoita maksun viestikenttään:
  VRK/ oma nimesi sekä päivämäärä ja kellonaika, jonka olet varannut ajanvarauskalenterista (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 30.1.2020 klo 10.30). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus. Malli pankkitositteesta pdf-tiedostona.

  HUOM. Meilahden rekisteröintipisteessä voit maksaa myös maksukortilla. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa ja Mastercard). Käteinen ei käy maksuvälineenä.
 3. Saavu rekisteröintipisteeseen ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.

  Huomioithan, että ajokortti ei käy tunnistusvälineenä 1.1.2019 alkaen. Muutoksen taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos (533/2016). Muutos koskee kaikkia sähköisen tunnistusvälineen hakuun liittyviä toimenpiteitä, joita ovat korttihakemuksen tekeminen, PUK- tai aktivointitunnusluvun tilaaminen ja varakortin tilapäisvarmenteen aktivoiminen.
 4. Rekisteröijä tilaa varmennekortin asiakkaan kotiosoitteeseen ja tulostaa tilausvahvistuksen. Varmennekortin ja aktivointitunnusluvun saapuminen kotiin vie noin kaksi viikkoa. Henkilöstö- ja toimijakortti tilataan vain rekisteröintipisteeseen, ja niistä lähetetään sähköpostitse kutsu asiakkaalle. Varakortti luovutetaan asioinnin yhteydessä.