Videoluennot

​HUSin videoluennot ovat yksi HUS-Tietohallinnon tuottamista viestintätekniikkapalveluista ja luentoja välitetään videolla n. 600 kpl vuodessa. Videoluennot ovat kustannustehokas tapa välittää tietoa, ja samalla säästetään työaikaa, matkakustannuksia ja energiaa.

Luennot on toistaiseksi tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön ja luennon järjestäjän kanssa sovittujen vastaanottajatahojen katsottaviksi.

Kokoustilassa (esim. auditoriossa tai kokoushuoneessa) pidettävä luentotilaisuus kuvataan ja välitetään videona katsottavaksi samaan aikaan useissa muissa toimipisteissä (HUSin sisällä tai ulkopuolella) tai jälkikäteen tallenteelta. Videoluentoja katsotaan kollektiivisesti ryhmissä, tyypillisesti videota vastaanottavat katsojat ovat kokoontuneena omassa auditoriossa tai kokoushuoneessa. Vain HUSin sisäisiä infotilaisuuksia voidaan katsoa käyttäjäkohtaisesti omilta henkilökohtaisilta työasemilta ja ilman ilmoittautumista.

Teknisenä ratkaisuna käytetään kokoustiloissa olevia videoneuvottelulaitteita, HUSin keskitettyä videonhallintajärjestelmää sekä varmennettua tietoliikenneverkkoa. Luentoja voi seurata yleisimmillä standardien mukaisilla videoneuvottelulaitteilla tai Internet-selainta käyttäen.

Yhteystiedot

  • Luennon sisällöstä, järjestelyistä ja ilmoittautumisesta: katso luentotiedoista järjestäjän nimi ja ota yhteyttä häneen sähköpostilla (etunimi.sukunimi@hus.fi).
  • Tekniset kysymykset: tuotepäällikkö pentti.salo@hus.fi.