Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 5.1.2022 09.14

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle jatkoa voimassa oleville rajoituksille

Asiasanat:
  • korona

Tila- ja yleisörajoitukset nähdään edelleen välttämättöminä epidemiatilanteen ja terveydenhuollon kantokyvyn vuoksi. Rokotusten jatkaminen on tärkein keino, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää.

Uudellamaalla on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 17.1.2022 asti. Lisäksi Uudellemaalle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta 10.1.2022 asti. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle näiden molempien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla.

Ryhmä suosittaa, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 tai tämän jälkeen syntyneiden ohjattua harrastustoimintaa. Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö voitaisiin sallia erityisuimakortin haltijoille.

Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana. Tartuntojen jäljittäminen ei pääkaupunkiseudulla enää pysy tautitapausten perässä. Myös koronatestaus on pahasti ruuhkautunut. Raju tartuntamäärien nousu aiheuttaa nyt vakavan haasteen ei pelkästään terveydenhoitoalalla, mutta myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla. Siksi nämä rajoitustoimet ovat tässä tilanteessa välttämättömiä”, HUSin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander sanoo.

Koordinaatioryhmä korostaa myös, että rokotuskattavuuden nostaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta koronatartuntojen määrää saadaan hillittyä. Rokotteet, maskit ja kontaktien välttäminen ovat ainoat keinot, joilla rajoituksia voidaan jossakin vaiheessa lieventää.