Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 14.1.2021 14:13

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee penkkareiden ja vanhojen tanssien siirtämistä

Asiasanat:
  • korona

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui 14.1.2021.

Kokouksessa keskusteltiin abiturienttien palaamisesta lähiopetukseen. ”Uudenmaan abiturientit ovat huonommassa asemassa kuin muualla maassa asuvat, jos etäopetus ei ole kaikkialla käytäntönä. Olemme kuitenkin Uudellamaalla edelleen leviämisvaiheessa ja nopeasti leviävä muuntunut virus eivät puolla rajoitusten lieventämistä”, sanoo ryhmän puheenjohtaja johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.  

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätyi pitämään rajoitukset ja suositukset ennallaan, mutta ryhmä toivoo, että sosiaali- ja terveysministeriö, opetusministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ottavat abiturienttien opetusjärjestelyt ja ylioppilaskirjoitusten turvaamisen pikaiseen käsittelyyn. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää suosituksia ja rajoituksia. Etäopetuksesta päätetään kunnissa. 

Lukiolaisiin liittyy myös kokouksessa tehty päätös, jonka mukaan koordinaatioryhmä suosittelee sekä penkkareiden että vanhojen tanssien siirtämistä myöhempään ajankohtaan. 

Epidemiatilanne näyttää Uudellamaalla vakiintuneen noin 1000 uuden viikoittaisen tartunnan tasolle. ”Tämä on liikaa. Tavoitteenamme on saada epidemiatilanne Uudellamaalla perustasolle. Vasta tällöin rajoituksista ja suosituksista voidaan laajasti luopua”, sanoo Mäkijärvi.  

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän esittämät suositukset ja rajoitukset löytyvät täältä.