Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 21.11.2022 10.40

Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksiä korjataan

Asiasanat:
  • HUS
  • Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaala
  • SRV

Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksessä on havaittu puutteita. Tämän vuoksi kaikkien sairaalan julkisivulaattojen kiinnitykset tarkistetaan ja puutteelliset kiinnitykset korjataan.

Uusi lastensairaala.jpg

Ongelmat havaittiin selvityksessä, joka käynnistettiin välittömästi sen jälkeen, kun sairaalan julkisivusta irtosi laatta lokakuun alussa (linkki verkkouutiseen). Uuden lastensairaalan neljännen kerroksen terassitasolle tippunut laatta ei aiheuttanut vaaratilannetta, ja kulkureitit sairaalaan suojattiin välittömästi.

Uuden lastensairaalan päätoteuttaja SRV johtaa korjaustöiden suunnittelua. Korjaustyöt tullaan suorittamaan viipymättä. Osana korjaussuunnittelua kaikki julkisivut tarkastetaan ja laatan putoamiseen johtaneet syyt selvitetään tarkemmin. Korjaustyöt käynnistetään suunnitelman valmistuessa arviolta loppuvuoden aikana.

”Päätoteuttajana varmistamme, että julkisivut korjataan ja kiinnitykset asennetaan uudelleen kestävästi, jotta rakennuksen julkisivu on turvallinen myös tuleviksi vuosiksi. Korjaustöihin tartutaan nopeasti, ja ne tehdään siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä sairaalan henkilökunnalle tai asiakkaille”, SRV:n yksikönjohtaja Ossi Inkilä sanoo. ”Terveellisen ja turvallisen Uuden lastensairaalan rakentaminen on ollut meille kunnia-asia ja suhtaudumme rakentamisen laatuun vakavasti.”

”Korjaustyöt eivät vaikuta potilaiden hoitoon ja kulkeminen sairaalaan on korjaustöiden aikana turvallista”, toteaa kiinteistöjohtaja Vesa Vainiotalo HUSista.

”On valitettavaa, että korjaustarpeita on ilmennyt. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että korjaukset toteutetaan mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Luotamme siihen, että korjaukset saadaan tehtyä ilman häiriöitä sairaalan toiminnalle”, sanoo Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaalan hallituksen puheenjohtaja Juhani Pitkäkoski.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?