Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Artikkeli Julkaistu 10.3.2022 10.05

Työ vastasyntyneiden teho-osastolla sisältää paljon ilon hetkiä

Asiasanat:
  • rekry
  • lastensairaanhoitaja
  • Uusi lastensairaala

Elina Orava on työskennellyt Vastasyntyneiden teho-osasto Saarella nyt yli kolme vuotta.

Lastensairaanhoitaja Elina.

Vastasyntyneiden teho-osastolla Naistenklinikalla hoidetaan tehohoitoa tarvitsevia keskosia ja täysiaikaisena syntyneitä vauvoja. Pienimmät potilaamme painavat alle 500 grammaa.

”Työ on todella antoisaa ja mielenkiintoista, sillä emme aina voi etukäteen tietää, milloin joku syntyy tai mitä hoitoa hän tarvitsee”, Elina Orava kertoo.

Vastasyntyneiden teho-osastolla opittavaa on paljon. Kolmessa vuodessa on karttunut hyvä tietopohja, mutta oppiminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta.

”Sairaanhoitajana minulta vaaditaan kykyä olla läsnä vaihtuvissa tilanteissa, heittäytyä ja olla tukena niin iloisissa kuin ikävissäkin hetkissä. Kohtaamme kaikenlaiset asiat yhdessä perheen kanssa, ja se kysyy myös rohkeutta”, jatkaa Elina Orava.

Toisin kuin voisi ehkä kuvitella, työ vastasyntyneiden teho-osastolla sisältää paljon nimenomaan ilon hetkiä. Suurin osa potilaistamme pääsee lyhyen hoitojakson jälkeen eteenpäin ja jatkohoitoon.

Vuorovaikutustilanteet ovat ainutlaatuisia. Perhe otetaan aktiivisesti ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mukaan vastasyntyneen hoitoon.

”Läsnäolo perheiden kanssa antaa minulle paljon voimaa. Kun kriittisesti sairas vastasyntynyt pääsee hoidossa askeleen eteenpäin, perheen sekä hoitohenkilökunnan onnen ja ilon voisi tallentaa”, päättää Elina Orava.

 

Tule meille töihin! Hoitajaksi lastenyksiköihin. 

Artikkeli: Duunitori

Skip video

Feedback

Löysitkö etsimäsi?