Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 21.6.2021 09.54

Tutkimushoitajakoulutus avaa ovet monipuoliseen tutkimusmaailmaan

Asiasanat:
  • lääketieteellinen tutkimus
  • tutkimushoitaja

Ensimmäiset täysin etänä opiskelleet tutkimushoitajat ovat valmistuneet. Yhteistyössä yliopistosairaaloiden ja Lääketeollisuus ry:n jäsenyritysten kanssa toteutettu valtakunnallinen verkkokoulutus järjestetään jälleen 2022.

Kaksi nuorta naista nurmikolla rakennuksen edessä valmistujaiskukat kädessä.

Emilia Saksa (vasemmalla) ja Anna Blubaum valmistuivat toukokuun lopussa tutkimushoitajiksi yhdessä 28:n muun tutkimushoitajiksi opiskelleen kanssa.

Sairaanhoitajat Emilia Saksa ja Anna Blubaum valmistuivat toukokuun lopussa tutkimushoitajiksi. Koronaviruspandemian vuoksi koulutus järjestettiin etäyhteyksin verkossa ja siihen pystyi osallistumaan ympäri Suomea.

”Koulutusta pystyi suorittamaan joustavasti oman aikataulun mukaan. Omaan elämäntilanteeseeni etäopiskelu oli ihanteellinen ratkaisu”, kertoo Uuden lastensairaalan tutkimusyksikössä tutkimushoitajana toimiva Anna Blubaum.

Emilia Saksa on tutkimushoitajana Meilahden rokotetutkimuskeskuksessa. Saksa huomasi, että moni koulutuksessa käsitelty asia tuli samalla vastaan töissä, mikä helpotti asioiden hahmottamista.

”Uskon, että koulutus edisti omia taitoja tutkimushoitajana sekä antoi tunnustuksen osaamisesta, josta on etua jatkossa uralla”, Saksa sanoo.

Koulutus sai opiskelijoilta kiitettävää palautetta. ”Opiskelijat olivat innolla mukana koulutuksessa. Heidän palautteessaan korostui, että he olivat tyytyväisiä kurssin sisältöön ja toteutukseen”, koulutuksen järjestelyistä vastannut erikoissuunnittelija Liisa Sillanpää kertoo.

Tutkimuksen valtava maailma avaa mahdollisuuksia

Saksa ja Blubaum huomasivat koulutuksessa, että tutkimushoitajakoulutus avartaa työmahdollisuuksia. ”Erityisesti koulutuksesta jäi mieleen se, miten valtava ja monipuolinen tutkimusmaailma on. Työtä on mahdollista tehdä omien mielenkiintojen ja osaamisen mukaan”, Blubaum kertoo.

Tutkimushoitajakoulutus järjestetään verkossa ja valtakunnan laajuisena jälleen keväällä 2022 ja haku koulutukseen aukeaa syksyllä 2021. Koulutuksen käytyään tutkimushoitaja voi liittyä tutkimushoitajaverkostoon ja esimerkiksi HUSin tutkimuksen ja opetuksen palveluiden kautta välitetään tutkimushoitajia eri tutkimushankkeisiin työsuhteeseen.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.