Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 16.12.2020 15:14

Tutkimukseen tulijan talo nyt myös ruotsiksi

Asiasanat:
  • HUS Diagnostiikkakeskus

Terveyskylän Tutkimukseen tulijan talo on avattu ruotsiksi ja löytyy osoitteesta Undersökningshuset.fi. Sivusto tarjoaa potilaille tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista. Sisältö on ammattilaisten yhteistyössä tuottamaa.

Undesökningshuset

Tutkimukseen tulijan talo tarjoaa tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista. Se esittelee eri tutkimuksia ja sitä, mitä tapahtuu ennen tutkimusta, sen aikana ja tutkimuksen jälkeen.

Mukana ovat kaikki laboratorioiden ja kuvantamisen erikoisalat. Talossa on omat osionsa lapsille, raskaana oleville ja tutkimuksia jännittäville.  Tietoa säteilystä -osio tarjoaa tietoa kuvantamistutkimuksissa käytetystä säteilystä.

"Tutkimukseen tulijan talosta löytyy paljon tietoa erilaisista tutkimuksista, joita laboratorioiden ja kuvantamisen puolella tehdään. Talon sisältöön kannattaa käydä tutustumassa ennen kuin tulee tutkimuksiin. Monesta tutkimuksesta löytyy myös video", kertoo Kaisa Tyni HUS Diagnostiikkakeskuksesta.

Talo on erityisesti tarkoitettu laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin tuleville potilaille, heidän omaisilleen ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Talon sisältöjä on koordinoinut HUS Diagnostiikkakeskus ja kokonaisuus on tuotettu valtakunnallisessa yhteistyössä. Mukana ovat laboratorioista Tyks Laboratoriot, ISLAB, NordLab ja Fimlab sekä kuvantamisen puolelta KYS Kuvantaminen, OYS Kuvantaminen, Tays Kuvantaminen ja Tyks Kuvantaminen.

Tutkimukseen tulijan talo on osa Terveyskylää, jonka löydät verkosta osoitteesta Terveyskylä.fi. Terveyskylä on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.

Tutkimukseen.fi // Undersökningshuset.fi

Terveyskyla.fi