Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 21.11.2022 12.56

Tietoa vuodenvaihteen muutoksista HUSissa

Asiasanat:
  • sote-uudistus

HUS-kuntayhtymä muuttuu HUS-yhtymäksi sote-uudistuksen myötä vuodenvaihteessa, mutta brändinimi HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ja logo säilyvät.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän eli HUS-kuntayhtymän toiminta päättyy ja HUS muuttuu HUS-yhtymäksi 1.1.2023 alkaen.

HUS vastaa jatkossakin erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla ja yhteistyöalueella (YTA-alue), myös HUSin valtakunnalliset vastuut säilyvät.

HUS valmistautuu sote-uudistukseen kehittämällä organisaatiotaan. Uusi organisaatio astuu voimaan 1.1.2023.

HUS tunnetaan edelleen brändinimellä HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ja myös HUS-tunnus eli logo pysyy samana. Virallisissa asiakirjoissa käytetään perussopimuksessa määriteltyä nimeä eli HUS-yhtymä (HUS-sammanslutningen).

Sopimukset siirtyvät ja Y-tunnus ei muutu

HUS-kuntayhtymän voimassa olevat sopimukset siirtyvät lähtökohtaisesti sellaisinaan HUS-yhtymälle.

HUSin Y-tunnus ei muutu uudistuksen yhteydessä.

Laskutustiedot

HUSin laskutustiedoissa on uusia laskutusosoitteita. Uudet laskutusosoitteet löytyvät HUSin verkkosivuilta www.hus.fi 16.12.2022. Lisätietoa uusista laskutustiedoista saa HUSin talouspalveluista osoitteesta ostolaskut@hus.fi.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?