Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Artikkeli Julkaistu 7.9.2022 11.41

Taitopolku valmentaa lastensairaanhoitajaksi

Asiasanat:
  • Uusi lastensairaala
  • Jorvin sairaala
  • lastensairaanhoitaja

Lastensairaanhoitajan taitopolku on uudelle työntekijälle loistava mahdollisuus tutustua lastensairaanhoitajan työhön. 

Lastensairaanhoitaja

Uudessa lastensairaalassa ja Jorvin sairaalassa käynnistyy Lastensairaanhoitajan taitopolku, joka antaa uudelle työntekijälle mahdollisuuden tutustua puolen vuoden aikana kolmeen eri lastenyksikköön ja oppia monipuolisesti lastensairaanhoitajan työstä.  

Tehtävään voivat hakea vastavalmistuneet, ensimmäistä kertaa lastensairaanhoidon pariin työskentelemään tulevat sekä sairaanhoitajat, joilla on alle vuoden työkokemus lasten erikoissairaanhoidosta. 

Monipuolinen perehdytys ja koulutus takaavat oppimisen 

”Perehdytämme kaikki uudet työntekijämme työtehtäviin, mutta taitopolulle valittujen sairaanhoitajien perehdytys eroaa tästä hieman, sillä se tapahtuu kolmessa eri yksikössä. Lisäksi järjestämme taitopolulle valituille hoitajille kerran viikossa koulutusta lasten erikoissairaanhoidosta sekä muista työhön liittyvistä sisällöistä. Jokaiselle työtekijälle nimetään myös oma tutor sekä perehdyttäjät yksiköistä”, kertoo osastonhoitaja Marja Leena Portaankorva, joka toimii taitopolulle valittavien sairaanhoitajien esihenkilönä.  

Taitopolun koulutuksia pitävät sekä hoitotyön että lääketieteen ammattilaiset. Koulutuskokonaisuus sisältää tietoa lastensairauksista, niiden hoidosta ja potilaiden arvioinnista. Lisäksi uudet työntekijät saavat elvytyskoulutusta, lääkekoulutusta sekä laatu- ja turvallisuuskoulutusta. Osa koulutuksista toteutetaan sähköisellä alustalla ja osa lähiopetuksena.   

Puolen vuoden jälkeen taitopolulle valituilla sairaanhoitajilla on mahdollisuus työskennellä joko vakituisessa tehtävässä kaikissa kolmessa yksikössä tai ensisijaisesti valitsemassaan yhdessä työyksikössä.  

Hae mukaan! 

”Tilaisuus on ainutlaatuinen, vastaavaa ohjelmaa ei tietääksemme ole muissa Suomen yliopistosairaaloissa. Monissa kansainvälisissä lastensairaaloissa on vastaavia ohjelmia. Ota meihin pienellä kynnyksellä yhteyttä ja kysy lisää”, rohkaisee ylihoitaja Katja Taattola.  

Hae sairaanhoitajaksi taitopolulle

Lisätiedot:
osastonhoitaja Marja Leena Portaankorva, marja.portaankorva@hus.fi, p. 050 428 7960
ylihoitaja Katja Taattola, katja.taattola@hus.fi

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.