Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 6.9.2019 12.47

Syöpäpotilaan ensitietopäivät vastaavat asiakasraadilta tulleisiin toiveisiin

Asiasanat:
  • syöpä
  • tukea syöpähoidoissa

HUS Syöpäkeskus järjesti elokuussa ensimmäistä kertaa ensitietopäivän.

Päivän suunnittelu lähti käyntiin asiakasraadilta saadun palautteen pohjalta. Lisätiedolle on selkeä tarve. Potilaiden kouluttaminen ja heidän selviytymisensä tukeminen on myös kansainvälisten akkreditointien yhtenä painopistealueena.

Päivän suunnittelussa oli mukana Syöpäkeskuksen henkilökuntaa, lääkäreitä ja hoitajia. Potilasjärjestöjä edustivat Etelä-Suomen Syöpäyhdistys, suolistosyöpäyhdistys Colores, rintasyöpäyhdistys Europadonna ja eturauhassyöpäyhdistys Propo. Syöpäkeskuksen kokemusasiantuntijat olivat myös mukana tarjoamassa asiantuntemustaan.

Päivän ohjelman kautta potilaille tarjottiin kattava tietopaketti sairauden alkuvaiheen hoidoista ja erilaisista tukimuodoista sekä järjestöjen toiminnasta ja vertaistuesta. Ensimmäisen syöpähoidon ensitietopäivän asiakaspalaute oli positiivista. Syöpähoitajan ja -lääkärin sekä muiden asiantuntijoiden jakamaa tietoa pidettiin erittäin tärkeänä.

Ensimmäisen ensitietopäivän palautteen pohjalta yli 80 prosenttia koki saaneensa uutta tietoa ja ylivoimainen enemmistä koki löytäneensä koulutuksesta eväitä selviytymiseen.

 

Ensitietopäivä järjestetään jatkossa kerran kuukaudessa siten, että joka toinen kuukausi on päivä rinta- ja eturauhassyöpäpotilaille ja joka toinen kuukausi vuorossa ovat suolisto- ja muut syövät. Luennoitsijoina ovat eri ammattiryhmien asiantuntijat.

 

 

Seuraavat ensitietopäivät:

 

ti 24.9.2019      Biomedicum LS3 (Suolistosyöpä ja muut syövät)

 

to 24.10.2019   Biomedicum LS3 (Rintasyöpä ja eturauhassyöpä) 

 

to 7.11.2019     Biomedicum LS3 (Suolistosyöpä ja muut syövät)

 

to 12.12.2019   Biomedicum LS3 (Rintasyöpä ja eturauhassyöpä)

 

 

Feedback

Löysitkö etsimäsi?