Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 23.8.2022 15.00

Syntymän hetki sykähdyttää aina kätilönäkin

Asiasanat:
  • uratarina

Helen Paavola on kätilöksi valmistumisensa jälkeen ehtinyt kokeilla muutamia eri työtehtäviä HUSin eri sairaaloissa, mutta hakeutui kesätöihin sinne minne sydän veti: synnytyssalikätilöksi.

Kätilöopiskelija husissa Helen Paavola

Helen Paavola lähtee joka päivä töihin innokkaana ja valmiina päivän kohtaamisiin. 

Kätilönä parasta on sykähdyttävä syntymän hetki 

“Ihan ehdottomasti parasta työssäni synnytyssalin kätilönä on ihmisen syntymä. Mikään ei ole samanlaista kuin se, kun oikea ihmislapsi syntyy ja saat nostaa lapsen äidin rinnalle. Se on ihan hullun ihmeellistä.  

Perehdytysaikana ei tarvitse osata yksin 

Olen nyt vastavalmistuneena kätilönä unelmoinut siitä, että olisin vielä joskus todella osaava, oikein sellainen guru tässä työssä. Monet kollegani täällä Lohjan sairaalan synnytysosastolla ovatkin todellisia guruja ja heidän oppejaan seuraamalla pääsen itsekin kehittymään kätilönä joka päivä. 

Sain täällä Lohjan sairaalan synnytysosastolla kolmen viikon mittaisen perehdytyksen, jonka aikana tukenani oli koko ajan “takuri” eli läsnä oleva työpari. Se oli tosi tärkeää, sillä kätilön työ synnytyssalissa on toisinaan vaativaa ja itsenäistäkin. Yksin ei kuitenkaan haastavien tilanteiden kanssa ole koskaan tarvinnut jäädä, vaan olemme koko ajan kartalla toistemme tilanteista ja voimme hypätä apuun aina tarvittaessa.  

Kätilöt harjoittelevat hätätilanteita simulaatioiden avulla 

Täällä panostetaan jatkuvaan osaamisen kehittämiseen. Meillä on joka torstai simulaatioharjoitus, jossa kuivaharjoitellaan erilaisia synnytyssalissa eteen tulevia hätätilanteita. Yhtä lailla konkarit kuin me vasta-alkajatkin harjoitellaan noita tilanteita, sillä niitä on niin monenlaisia, ettei pitkänkään uran aikana välttämättä tule montaa kertaa eteen jotakin erityistilannetta.  

Parasta tässä työilmapiirissä on se, että täällä nauretaan ja vitsaillaan työkavereiden kanssa, se on hyvää vastapainoa tämän työn haasteellisille hetkille. Lähden joka päivä töihin sellaisella innostuneella odotuksella, että ketähän tänään tulen kohtaamaan ja millaisia tilanteita hoitamaan.  

Vinkki kesätöitä etsiville 

Vinkkini ensi kesän kesätöitä pohtiville on, että hyödyntäkää kontakteja harjoittelupaikoista! Minä soitin harkasta tutuksi tulleelle osastonhoitajalle ja kyselin kesätyömahdollisuuksia, ja sitä kautta paikka täällä aukesi.” 

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.