Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 11.11.2022 09.58

Synnyttäneiden vuodeosastolla omaa osaamista saa hyödyntää monipuolisesti

Asiasanat:
  • synnytykset
  • Jorvin sairaala
  • hoitotyö

Apulaisosastonhoitaja Linda Saari palasi töihin tutulle osastolle, eikä ole katunut. Jorvin sairaalan osastolla N6 hyvä työyhteisö on iso voimavara.

Apulaisosastonhoitaja Linda Saari istuu tietokoneen äärellä ja katsoo kameraan hymyillen.

Kun Linda Saarelta kysyy, mikä on omassa yksikössä parasta, ei hän kauaa mieti.

“Työyhteisö on loistava, meidän ehdoton valtti.”

Saari aloitti elokuussa Jorvin sairaalan synnyttäneiden osasto N6:n apulaisosastonhoitajana. Sitä ennen hän työskenteli samalla osastolla kätilönä. HUSiin hän palasi tammikuussa tehtyään viitisen vuotta töitä yksityisellä.

“Tunsin vetoa palata takaisin."

Historiaa Jorvin sairaalasta Saarelta totisesti löytyy, sillä siellä hän on myös syntynyt. Lukion jälkeen Saari työskenteli synnytysosaston sihteerinä ja alkoi harkita sairaanhoitajan opintoja. Kun hän pääsi opintojensa aikana seuraamaan synnytyksiä, alkoi työ kätilönä kiehtoa yhä enemmän.

“Valmistumisen jälkeen olin töissä synnytysosastolla ja lapsivuodeosastolla. Silloin kätilöillä oli huono työtilanne, joten muutimme perheen kanssa Kotkaan ja aloitin työt yksityisellä.”

Luottamus kantaa työssä

Jorvin sairaalan osastolla N6 on kaksi siipeä ja Perhepesä. Potilaspaikkoja on 39. Osastolla työskentelee paljon konkareita, joilla on usean vuoden kokemus omasta yksiköstä.

“Tämä on riittävä pieni yksikkö. Meillä on luottamus siihen, että jokainen tekee työnsä hyvin.”

Osastolla kätilöt tekevät paljon potilastyötä perheiden ja vastasyntyneiden parissa. Joka arkipäivä töissä on myös sektiokätilö. Jorvissa osa kätilöistä työskentelee kotikätilöinä, joiden työpäiviin kuuluu kotikäyntejä perheiden luona.

“Jos tämä työ tuntuu liian osastomaiselta, täällä pääsee kyllä kehittämään itseään. Täällä on hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä.”

Kätilön työssä Saaren mielestä parasta on itsenäisyys. Työ on välillä kuormittavaa, mutta myös palkitsevaa.

“Työ on monipuolista ja tässä saa suunnitella päivän itsenäisesti. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa. Keskustelemme paljon ja kysymme apua muilta.”

Kun työtä tehdään uuden elämän alun parissa, on tunnelma yleensä varsin positiivinen.

“Perheet ovat kiitollisia, kun olemme onnistuneet tukemaan heitä vanhemmuuteen kasvamisessa.”

Apulaisosastonhoitaja Linda Saari istuu tietokoneen äärellä ja katsoo työkaveriaan hymyillen.

Ovi auki työkavereille

Apulaisosastonhoitajan työ eroaa tavallisesta kätilön työstä, sillä päiviin kuuluu paljon hallinnollisia tehtäviä, esimerkiksi työvuorojen suunnittelua. Saaren tehtävänä on varmistaa se, että arki rullaa.

Kätilön töitä hän tekee silloin tällöin, jos tulee tarve paikata työkaveria. Käytännön työstä saa omiin tehtäviin myös muun henkilöstön näkökulmaa.

Saari haluaa pitää työhuoneensa oven auki työkavereilleen.

“Apulaisosastonhoitajan huone on aina avoinna, ja tosi kivasti henkilöstä tuleekin juttusille. Niin epäkohdat kuin kiitoskin tuodaan meillä herkästi esille.”

Kuormittavimpana asiana Saari pitää työssään henkilöstöpulaa. Liian paineisena hän ei kuitenkaan työtään koe. Työn luonteeseen kuuluu se, että oman työvuoron jälkeen työkaveri jatkaa siitä, mihin itse jäi.

Omasta jaksamisestaan Saari haluaa huolehtia hyvin.

“Olen luopunut työsähköpostien lukemisesta kotona. Ehtii sen työn tehdä töissäkin.”

Koska työ synnyttäneiden vuodeosastolla on monipuolista, tarvitaan työkavereiksi myös hyvin erilaisia osaajia.

“Jokaisella meistä on omanlaisia vahvuuksia. Jos pystyy kuuntelemaan perheiden tarpeita ja on empaattinen, pärjää kyllä.”

 

Tule meille työkaveriksi! Täältä löydät kaikki avoimet hoitohenkilöstön työpaikkamme. Tarjoamme myös eri pituisia sijaisuuksia. Tarkempaa tietoa sijaisuuksista saat suoraan ylihoitajilta ja osastonhoitajilta.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.