Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 6.5.2021 07.54

Sydämen hidaslyöntisyyttä korjaavien tahdistimien asennus aloitetaan Hyvinkään sairaalassa

Asiasanat:
  • sydänsairaudet
  • Sydän- ja keuhkokeskus
  • kardiologia

Sydämen pysyvien hidaslyöntisyystahdistimien asennus aloitetaan Hyvinkään sairaalassa tänään torstaina 6.5. Aiemmin Hyvinkään sairaanhoitoalueen potilaiden tahdistimet on asennettu Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa tai Peijaksen sairaalassa Vantaalla.

Asennuksien aloittamista on edeltänyt vuosien tiivis ja pitkällinen valmistelu.

”Hienot tilat, uusi laite ja innostunut tiimi ovat valmiina ottamaan vastaan potilaita”, sanoo keskeisesti valmistelussa mukana ollut osastonylilääkäri Sirpa Juhela.

Hyvinkääläisille kattavammat kardiologiset palvelut

Toiminta lähtee liikkeelle asteittain ja aluksi tahdistinasennuksia tehdään yhtenä päivänä viikossa. Syksyllä asennustoimintaa pyritään laajentamaan. Hyvinkään kardiologia ja HUSin Sydän ja keuhkokeskus tekevät asiassa vahvaa yhteistyötä. Kardiologi Mikko Mäkelä tekee asennukset yhdessä koulutetun tiimin kanssa.

Sairaanhoitoalueen johtaja Raija Kontio pitää uutta aluevaltausta erittäin tärkeänä asiana sekä Hyvinkään sairaalalle että sen vastuulla oleville noin 200 000 asukkaalle.

”Uuden toiminnan myötä Hyvinkään sairaalan profiili laajenee ja väestö saa kattavammat kardiologiset palvelut omassa sairaalassa”, Medisiinisen tulosyksikön johtaja Terhi Martikainen lisää.

Potilaiden hoitoonpääsy sujuvoituu

Aluksi lähdetään liikkeelle asentamalla tahdistimia hidaslyöntisyyteen, mutta tarkoituksena on aloittaa myös angiografiatoiminta Hyvinkään sairaalassa. Täysimittainen angiografialaboratorio on HUSin investointiohjelmassa vuosille 2023–24.

Hyvinkään oman toiminnan käynnistäminen sujuvoittaa potilaiden toimenpiteeseen pääsyä.

”Tämä on uusi hieno avaus Hyvinkäällä sydänpotilaiden hoitoketjun hiomiseksi. Palvelun saatavuus ja saavutettavuus paranee merkittävästi, mikä on erinomaista potilaan kannalta”, iloitsee Sydän- ja keuhkokeskuksen toimialajohtaja Antti Vento.

Vennon mukaan HUSin aluetta on vahvistettava kasvavan kilpailun vuoksi.

”Nykyiset etätyökäytännöt lisäävät väestön keskittymistä Uudenmaan kehyskuntiin. Potilaspulasta emme tulevaisuudessakaan kärsi, vaikka kehitys ottaa huimia askeleita”, Vento toteaa.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.