Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 23.1.2023 11.16

Siltasairaala avasi ovensa potilaille - Töölön sairaala sulkeutuu

Asiasanat:
  • Meilahden siltasairaala
  • Siltasairaala

Meilahden kampusalueelle rakennetussa Siltasairaalassa otettiin vastaan ensimmäiset potilaat maanantaina 23.1.2023. Potilashoito päättyy Töölön sairaalassa asteittain 23.1. - 3.2. välisenä aikana, ja toiminnot siirtyvät uuteen Siltasairaalaan.

Siltasairaalan aulan ruusuaiheinen taideteos

Siltasairaalaan muuttaa suurin osa Töölön sairaalan nykyisistä toiminnoista, kuten ortopedia, traumatologia ja neurokirurgia. Siltasairaalaan muuttaa toimintaa myös Syöpäkeskuksesta sekä myöhemmin osittain myös Peijaksen sairaalasta.

Siltasairaalassa tulee toimimaan yhteispäivystys, leikkausosasto, teho-osasto, laboratorion näytteenotto, röntgen, poliklinikoita ja vuodeosastoja. Sairaalassa on myös opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja apteekki.

Siltasairaala sijaitsee osoitteessa Haartmaninkatu 4. Potilaat kulkevat Siltasairaalaan Meilahden sairaaloiden pääsisäänkäynnin kautta. Ajanvarauksella tulevat potilaat saavat ajanvarauskirjeessä tiedon, mikäli heidän vastaanottonsa on Siltasairaalassa.

Töölön tapaturma-asema muuttaa 1.2. klo 06.00

Töölön tapaturma-asema sulkeutuu 1.2. klo 06.00 ja sen toiminnot yhdistyvät osaksi Meilahden yhteispäivystyksen toimintoja. Myös suu- ja leukakirurgian päivystys muuttaa Meilahden yhteispäivystykseen.

Meilahden yhteispäivystys toimii 1.2. lähtien kolmessa sairaalakiinteistössä: Haartmanin sairaalassa, Tornisairaalassa ja Siltasairaalassa.  

Yhteispäivystykseen omatoimisesti saapuvat potilaat tulevat edelleen tuttuun tapaan Haartmanin sairaalan ovista sisään, missä heille tehdään ensin hoidon tarpeen arvio ja ohjataan sen jälkeen päivystysalueella eteenpäin.

Sujuvampia hoitoprosesseja ja uusinta teknologiaa

Potilaan tarpeet ja kokemus ovat olleet Siltasairaalan suunnittelun lähtökohtana. Lisäksi hoitoprosesseja on mietitty uudella tavalla.

”Töölön sairaalan toimintojen siirtyminen Meilahden sairaala-alueelle sujuvoittaa potilaiden hoitoa, sillä kaikki lääketieteen erikoisalat voivat toimia aidosti yhdessä”, toteaa Tukielin- ja plastiikkakirurgian toimialajohtaja Jarkko Pajarinen.

Erityisesti vaikeasti vammautuneiden traumapotilaiden hoito tehostuu. Siltasairaalassa otetaan käyttöön RAPTOR-sali, jossa vaikeasti vammautunut potilas voidaan tutkia ja hoitaa kokonaisuudessaan samassa tilassa.  

Lisätietoa Siltasairaalan verkkosivuilla

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.