Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 2.9.2021 08.53

Silmätautien klinikka juhlistaa 150-vuotista taivaltaan ainutlaatuisella luentokonserttisarjalla

Asiasanat:
  • silmätaudit

HUSin Silmätautien klinikka juhlistaa 150-vuotista taivaltaan ja perustaa yleisölle avoimen ainutlaatuisen luentokonserttisarjan, joka yhdistää alan huippuasiantuntijoiden tiedeluentoja taidemusiikkiin.

Luentokonserttisarjan ensimmäiset tilaisuudet järjestetään Meilahden kirkossa tiistaisin 14.9., 16.11. ja 11.1. klo 16. Tapahtumat toteutetaan terveysturvallisesti voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja ohjeita noudattaen. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyden välityksellä. 

Konserttisarjaa tukee Suomen Kulttuurirahasto, jolta Silmätautien klinikka sai keväällä 20 000 euron apurahan. Idea luentokonserttisarjaan syntyi yhteistyössä silmätauteihin erikoistuvan lääkärin ja taiteellisen johtajan Lauri Ahokkaan sekä Silmätautien klinikan ylilääkäri ja Helsingin yliopiston silmätautiopin professori Tero Kivelän kanssa. 

“Meilahden klinikoilla on valtava lääketieteellinen pääoma, lisäksi Silmätautien klinikka on visuaalisen erikoisalansakin vuoksi erityisen taidesuuntautunut ympäristö. Ajatuksena on rakentaa ohjelmakokonaisuuksia, joiden tiede- ja taidekomponentit tukevat toisiaan ja luoda näiden välille uusia yhteyksiä”, Ahokas kertoo.

Tieteen huippuasiantuntijat ja musiikin ammattilaiset kohtaavat 

14.9. järjestettävässä tilaisuudessa Silmätautien klinikan ylilääkäri Jukka Moilanen kertoo Bachin komplisoituneesta kaihileikkauksesta ja kansainvälisesti konsertoiva tähtipianisti Juho Pohjonen esittää Bachin suurteoksen Goldberg-variaatiot.  

Myöhemmin syksyllä 16.11. vuorossa on emeritusprofessori Heikki Peltola, joka epidemia-aiheisen alkusoiton jälkeen pitää luennon koronapandemiasta. 

Tammikuussa 11.1.2022 bassobaritoni ja suu- ja leukakirurgi Antti Pakkanen sekä diplomipianisti ja -kapellimestari Lauri Ahokas esittävät Schubertin laulusarjan Winterreise. 

Tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia.

 

Tilaisuutta voi seurata etänä Zoom-linkin kautta. 

Tilaisuuden Zoom-linkki
Meeting ID: 645 1600 4710 

 

Silmätautien klinikka ja Helsingin yliopiston silmätautiopin professuuri juhlivat tänä vuonna 150-vuotista taivaltaan. Silmätautien erikoisala on ollut viimeiset kymmenen vuotta nopeimmin kasvavia lääketieteen erikoisaloja. Edelleen laajeneva toiminta siirtyy vuonna 2024 rakenteilla olevaan Tammisairaalaan.