Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 2.2.2021 14.09

Sepelvaltimotautiin sairastuneille uusia ennaltaehkäiseviä hoitotapoja

Asiasanat:
  • sydänsairaudet
  • keuhkojen ja sydämen toiminnan tutkimus
  • tutkimus

HUSin koordinoimassa CleverHealth Network -ekosysteemissä alkaa merkittävä sepelvaltimotautiin keskittyvä projekti. Clever-P-nimisessä projektissa kehitetään uudenlaisia ennaltaehkäiseviä hoitotapoja sepelvaltimotautipotilaiden uusintakohtausten ehkäisemiseksi.

Projektissa HUS kehittää digihoitopolkuja tukemaan sepelvaltimotautipotilaiden hoitoa yksilöllisempään suuntaan. Projektin yhteistyökumppanit ovat Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS) ja bioteknologia-alan yritys Amgen.

Projektin tavoitteena on parantaa ja tarjota yhä tehokkaampaa hoitoa HUSin perusterveydenhuollon piirissä oleville tuhansille sepelvaltimotautipotilaille, jotka ovat diagnoosinsa jälkeen vaarassa saada uusintakohtauksia, jotka kuormittavat terveydenhuoltojärjestelmää. Työkaluina potilaiden intensiivisen tuen ja vaikuttavan hoidon räätälöimiseksi hyödynnetään HUSin tietoaltaasta saatavia potilastietoja tavoitteena ennaltaehkäisevän hoitomuodon kehittäminen.

Tutkimuksessa pyritään ensin erottamaan korkeimpaan riskiryhmään luokiteltavat potilaat, joilla on geneettiseen riskiin perustuen suurempi todennäköisyys saada uusintakohtauksia. Heitä on 5-10 prosenttia kaikista perusterveydenhuollon piirissä olevista potilaista. Näille potilaille räätälöidään intensiivinen hoito ja tuki uusintakohtausten välttämiseksi.  Normaalissa riskissä olevat eli 90 prosenttia potilaista ohjautuvat tutkimukseen, jossa verrataan perinteisen hoidon ja digitaalisesti tuetun ja uudistetun hoitopolun vaikuttavuutta ja toimivuutta.

Lue koko uutinen CleverHealth Networking verkkosivuilta.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?