Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 18.1.2022 14.37

Sairaalahoidon tarve kasvaa edelleen – pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa tilarajoitusten jatkamista

Asiasanat:
  • korona
  • koronarajoitukset

Koronatartuntojen määrä nousee koko pääkaupunkiseudulla edelleen ja sairaalahoidon kuormitus on kasvussa. Tällä hetkellä HUS-alueella sairaalahoidossa on yhteensä 347 koronapotilasta.

Kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa sekä HUSissa on jouduttu supistamaan kiireetöntä hoitoa niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa koronapotilaiden hoidon turvaamiseksi. Perusterveydenhuollon kuormitus näkyy erikoissairaanhoidon ruuhkautumisena perusterveydenhuollon jatkohoitopaikkojen ollessa täynnä.

Ylipäätään koko sote-palvelujen kuormitus on korkeaa, koska kriittisimpiin toimintoihin on jouduttu siirtämään henkilöstöä laajalti muista palveluista. Sosiaali- ja terveydenhuollon voimavaroja on keskitetty erityisesti rokottamiseen, koronapotilaiden hoitoon sekä muuhun kiireelliseen ja välttämättömään hoitoon ja palveluihin.

Yhä edelleen erityisesti aikuisväestön välisiä kontakteja on välttämätöntä laajasti vähentää sairaalakapasiteetin ja muun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä yhteiskunnan kriittisen toiminnan turvaamiseksi.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58 g -pykälän mukaisten tilarajoitusten jatkamista nykyisten rajoitusten voimassaolon päättyessä 24. tammikuuta.

Rajoitustoimia suositellaan jatkettavaksi kahdella viikolla eteenpäin 8.2. saakka.

Lue koko uutinen Helsingin kaupungin verkkosivuilta tästä linkistä.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?