Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 9.11.2021 12.47

Riskiryhmien ja heidän lähipiirinsä influenssarokotukset HUSin sairaaloissa ilman ajanvarausta – vaikkapa ohi kulkiessa

Asiasanat:
  • influenssa

Meilahden sairaalan rokotuspiste on auki 15.11.2021 alkaen. Influenssarokotuspisteillä ei anneta koronavirusrokotteita.

"Tänäkin vuonna influenssarokotteen ottaminen on tärkeää, koska koronaviruspandemia jatkuu. Koronavirusrajoitusten purkamisen myötä influenssaepidemia voi saapua 1,5 vuoden tauon jälkeen aiempaa voimakkaampana", apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSin Tulehduskeskuksesta sanoo.

HUSin sairaaloiden rokotuspisteissä influenssarokotteen saa Uudellamaalla asuva riskiryhmään kuuluva ja hänen lähipiirinsä ilman ajanvarausta, mutta vuoronumerolla. Riskiryhmistä löytyy tarkempaa tietoa THL:n verkkosivuilla.

Ensimmäiset päivät voivat olla ruuhkaisia, joten kannattaa varautua jonottamaan. Vaihtoehtoisesti voi tulla myös myöhempänä ajankohtana. Influenssarokotuspisteillä ei anneta koronavirusrokotteita.

Koronaviruspandemian aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä.

Rokotuspisteitä on viidessä HUSin sairaalassa: Meilahti, Syöpäkeskus, Uusi lastensairaala, Kirurginen sairaala ja Hyvinkää. Lapsia rokotetaan vain Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) rokotuspisteissä.

Meilahden sairaalan rokotuspiste on auki 15.11.-13.12.2021 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?