Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 18.10.2021 15.46

Puistosairaala valmis avaamaan ovensa potilaille 25.10.

Asiasanat:
  • HUS
  • Puistosairaala

Aikuiskirurgiaan painottuvassa Puistosairaalassa Meilahden sairaala-alueella alkaa leikkaus- ja vastaanottotoiminta ensi maanantaina 25.10. Sairaalan toiminnot on suunniteltu potilaiden hoitoketjujen mukaisesti.

Puistosairaalan pääsisäänkäynti.

Puistosairaala avautuu potilaille maanantaina 25.10.2021.

Peruskorjattuun Puistosairaalaan muuttaa toimintoja useista HUSin sairaaloista. Muuttavien yksiköiden toiminta nykyisissä tiloissa päättyy esimerkiksi Töölön sairaalassa ja Kirurgisessa sairaalassa. Aikataulutetut muutot Puistosairaalaan alkavat tällä viikolla. Viimeisten Puistosairaalaan siirtyvien yksiköiden muutot ovat marraskuun puolivälissä.

Leikkaustoiminta alkaa Puistosairaalassa heti avautumispäivänä 25.10. Samana päivänä avautuvat myös kirurginen vuodeosasto ja rintarauhaskirurgian sekä laskimokirurgian poliklinikat. Sairaalan yksiköt aloittavat toimintansa porrastetusti muuttojen edetessä.

Uusia malleja potilashoitoon

Muutto uuteen sairaalaan ja tiloihin merkitsee uusia toimintatapoja potilashoidossa. Potilaiden hoitopolkuja on suunniteltu erikoisalojen yhteistyönä.

”Suurin osa Puistosairaalaan leikkaukseen tulevista potilaista tulee hoitoon LYHKI-yksikön eli lyhytjälkihoitoisen kirurgian yksikön kautta ja myös kotiutuu sieltä leikkauksen jälkeen päiväkirurgisesti. LYHKI-yksikössä toimivat kaikki sairaalan kirurgiset erikoisalat”, kertoo toiminnallista suunnittelua johtanut ylilääkäri Tuomo Meretoja.

Puistosairaalan kahdessa kerroksessa toimivalla vuodeosastolla hoidetaan niin ikään sairaalan eri kirurgisten erikoisalojen potilaita.

Puistosairaalassa tehdään plastiikka-, rintarauhas-, laskimo- ja leukakirurgian erikoisalojen leikkauksia. Lisäksi siellä hoidetaan yleisanestesiassa suu- ja hammassairauksien potilaita. Röntgen palvelee hammashoitoa sekä kirurgisia potilaita, jotka tarvitsevat rintarauhaskuvauksia tai magneettikuvauksia. Sairaalaan muuttavien yksiköiden joukossa on myös huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKEn poliklinikka ja Kliinisen fysiologian yksikkö.

Puistosairaalassa toimii 2.11. alkaen suun perusterveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys. Sairaalassa ei ole muuta päivystystä.

Verkkosivuilla lisätietoa potilaille

Puistosairaalan verkkosivuille on koottu tietoa sairaalan toiminnan alkamisesta ja tiedot kaikista yksiköistä. Sivulta löytyvät myös saapumisohjeet sairaalan eri sisäänkäynneille muun muassa lyhyinä videoina: www.hus.fi/puistosairaala.
 

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Puistosairaalan kahvila.
Puistosairaalan valoisa kahvila sijaitsee pääsisäänkäyntiaulassa.
Odotustila Puistosairaalassa.
Puistosairaalan yleinen odotustila potilaille, läheisille ja Kela-taksia odottaville sijaitsee pääsisäänkäynnin vieressä. Odotustilassa on potilaita varten Kela-taksipuhelin. Puistosairaalan kunkin yksikön yhteydessä on lisäksi omat odotustilat.
Lääkintälaitteiden käyttöönottotarkastus Puistosairaalassa.
Ennen toiminnan käynnistämistä HUSin huoltoinsinöörit tekevät huolellisen käyttöönottotarkastuksen jokaiselle Puistosairaalan lääkintälaitteelle.