Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 23.9.2021 12.10

Peijaksen yhteispäivystyksessä kokeillaan etävastaanottoa

Asiasanat:
  • Peijaksen sairaala
  • yhteispäivystys

Peijaksen yhteispäivystyksessä otetaan lokakuun alussa pilottijakson ajaksi käyttöön etävastaanotto. Potilaat voivat saada päivystyksellistä hoitoa videon välityksellä etänä toteutettavalla lääkärin vastaanotolla.

Kipeä nainen lääkärin etävastaanotolla puhelimen avulla

Keravan ja Vantaan asukkailla, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta, on mahdollista päästä Peijaksen yhteispäivystyksen lääkärin vastaanotolle etänä videon välityksellä 1.10.–19.12.2021 pilottijakson aikana. Etävastaanottoja järjestetään päivystyksen ruuhka-aikoina perjantaisin klo 16–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8–22. 

Etävastaanotolla henkilö voi saada päivystyksellistä apua kotoa käsin eikä hänen tarvitse lähteä paikan päälle yhteispäivystykseen. Etävastaanotto vähentää myös yhteispäivystyksessä olevien potilaiden määrää ja helpottaa siten myös heidän hoitoon pääsyään.

Potilasturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

Etävastaanotolle ohjataan vain sellaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat päivystyksellistä apua, joiden vaivan voi hoitaa etänä ja jotka kykenevät käyttämään etävastaanottoa.

”Kiinnitämme etävastaanoton käytössä erityistä huomiota potilasturvallisuuteen ja siksi ohjaamme etävastaanotolle vain sellaisia henkilöitä, joiden vaivan voi hoitaa etänä, kuten esimerkiksi silmän sidekalvotulehduksesta tai virtsatieinfektiosta kärsivän henkilön. Vakavammin sairastuneet potilaat hoidetaan aina paikan päällä yhteispäivystyksessä”, kertoo osastonylilääkäri Arja Kobylin HUSista.

Etävastaanotto toteutetaan Maisan videovastaanoton avulla

Peijaksen yhteispäivystyksen etävastaanotolle ohjataan Päivystysapu 116117 -palvelunumeron kautta. Päivystysavun sairaanhoitaja tekee soittajalle hoidon tarpeen arvion ja tarpeen mukaan varaa hänelle ajan lääkärin etävastaanotolle.

Etävastaanotto toteutetaan Maisan videovastaanoton kautta. Maisan videovastaanotolle pääsee älypuhelimella tai tabletilla lataamalla sovelluskaupasta Maisa sekä Maisa Videovastaanotto -sovellukset tai tietokoneen selaimen kautta www.maisa.fi. Potilas tunnistautuu palveluun vahvan tunnistautumisen avulla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.