Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 24.9.2021 10.34

Päivystysavun työkykyvakanssi auttaa - Taas jaksaa

Asiasanat:
  • Husari
  • päivystysapu
  • henkilöstö

Pitkään tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsinyt sairaanhoitaja Ulla Luostarinen pääsi parempaan kuntoon ja pystyi jatkamaan sairaanhoitajan työtään Päivystysavun työkykyvakanssin turvin.

Sairaanhoitaja Ulla Luostarinen Päivystysapu

Ulla Luostarinen hyödyntää akuuttihoitotyön osaamistaan Päivystysavussa.

Sairaanhoitaja Ulla Luostarisella on takana 25 vuotta sydänvalvonnassa Jorvissa ja Peijaksessa. Rakas työ alkoi kuitenkin käydä liian raskaaksi ja heinäkuussa 2020 Luostarinen joutui pitkälle sairauslomalle tuki- ja liikuntaelinvaivojen takia. 

”Viihdyin hyvin työssäni, mutta kaipasin siihen fyysistä kevennystä. Paluu heti sairausloman jälkeen kehoa kuormittavaan työhön ei ollut osaltani mahdollista ja onneksi syksyllä 2020 pääsin Päivystysavun työkykyvakanssille ja pystyin jatkamaan työn tekemistä”, Luostarinen kertoo. 

Aikaa toipumiselle

Päivystysavussa avattiin vuosi sitten kaksi työkykyvakanssia, joihin otetaan työntekijät aina määräajaksi. Työ Päivystysavussa on antanut monelle mahdollisuuden kuntoutua esimerkiksi leikkauksesta tai tuki- ja liikuntaelinvaivoista. Vuoden sisällä yhteensä seitsemän sairaanhoitajaa on ollut näillä vakansseille. 

”Sen sijaan, että akuuttihoitotyön ammattilainen jäisi kokonaan sairauslomalla, voi hän tehdä joko osa-aikaista tai kokopäiväistä työtä Päivystysavussa. Otamme näille vakansseille sairaanhoitajia, joilla on vahva osaaminen akuuttihoitotyöstä, sillä Päivystysavussa ei pääse näkemään tai koskettamaan potilasta, vaan päätökset pitää osata tehdä potilaan kertoman pohjalta”, Päivystysavun palvelusuunnittelija Milja Niinihuhta sanoo. 

Paremmassa vireessä

”Olemme saaneet todella hyvää palautetta. On koettu hyväksi, että ammattitaitoisilla työntekijöillä on tällainen mahdollisuus”, Niinihuhta toteaa. 

Työkykyvakanssin turvin myös Luostarinen on saanut itsensä kuntoon ja vuoden vaihteessa hän siirtyi kokonaan Päivystysavun vakituiseksi työntekijäksi. 

”Vaikka Päivystysavun työ on vaativaa ja henkisesti kuormittavaa, niin en ole joutunut olemaan sairauden takia kertaakaan poissa. Olen saanut itseni myös sen verran parempaan kuntoon, että pystyn nyt liikkumaan ja pitämään kunnostani huolta ja jaksan huomattavasti paremmin”, Luostarinen kertoo tyytyväisenä. 

Teksti: Laura Arho
Kuva: Matti Snellman

Husari 3/2021

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.