Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 9.6.2020 10:30

Päivystyksen toimintatapa muuttunut Raaseporin sairaalassa

Asiasanat:
  • Raaseporin sairaala

Hätätilanteessa ei pidä enää mennä Raaseporin sairaalaan vaan on soitettava hätänumeroon 112. Muissa äkillisissä terveysongelmissa tulee soittaa Päivystysapuun 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista.

Tulevan kesän päivystystoimintaan Raaseporin sairaalassa vaikuttaa erityisesti koronavirusepidemiaan liittyvä varautuminen.  Tästä syystä Raaseporin sairaalassa ei ole mahdollista ylläpitää kesällä anestesialääkärin takapäivystystä. Kompensaationa on sisätautien takapäivystäjän vasteaikaa nopeutettu ja myös kirurgian takapäivystys jatkuu kesän yli ennallaan. 

Muutosten vuoksi ei hätätilanteessa enää pidä mennä suoraan Raaseporin sairaalaan vaan on soitettava hätänumeroon 112. Näin varmistetaan nopea hoitoon pääsy, sillä ambulanssien vasteaika on Länsi-Uudenmaan alueella hyvä. Hätätilanteita ovat muun muassa äkillinen kova rintakipu tai hengitysvaikeus sekä aivoverenkiertohäiriöön viittaavat uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys tai puhevaikeudet. 

Muissa äkillisissä terveysongelmissa tulee soittaa Päivystysapuun 116 117, jossa terveydenhuollon ammattilaiset neuvovat 24 tuntia vuorokaudessa miten hoitoon tulee hakeutua tai antavat ohjeita itsehoitoon. Näitä lievempiä äkillisiä terveysongelmia ovat pienet vammat (ruhjeet, nyrjähdykset, haavat, joissa verenvuoto on tyrehtynyt), infektio-oireet (kuume, flunssa), raaja- ja selkäkivut, päänsärky tai nenäverenvuoto. 

Lisätietoa: 

Raaseporin sairaalan nettisivut