Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 14.4.2022 14.33

Pääsiäisen aikaan HUSissa toimivat päivystyspalvelut

Asiasanat:
  • TES-sopimus 2022

Tiistaina 19.4. laboratorion näytteenottopisteet ja röntgenit ovat avoinna, mutta voivat ruuhkautua.

Työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat sopineet lakkotauosta pääsiäisen ajaksi. Lakkotauko alkaa perjantaina 15.4. klo 6 ja loppuu keskiviikkona 20.4. klo 6. Koska tauko osuu pyhien ajalle, HUSin sairaaloissa on tavanomainen päivystystoiminta.

Tiistaina 19.4. painopiste on kiireellistä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoidossa. Jos potilas ei ole saanut tekstiviestillä tai puhelimitse tietoa ajanvarauksen peruutuksesta, tulee vastaanotolle saapua normaalisti.

Laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamisen toimipisteet ovat avoinna normaalisti tiistaina 19.4., mutta odotettavissa on ruuhkaa.

Näillä näkymin hoitajajärjestöjen lakko jatkuu 20.4. klo 6. Tämän vuoksi joudumme perumaan aikoja kiireettömään hoitoon myös tulevalla viikolla. Potilaat saavat tiedon tekstiviestillä tai puhelimitse. Poikkeuksena ovat kohdunkaulasyövän seulonnan näytteenottoajat, jotka peruuntuvat, mutta niistä ei lähetetä henkilökohtaista ilmoitusta. Tietoa HUSin lakonaikaisesta toiminnasta löytyy osoitteesta hus.fi/lakko.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot