Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 19.11.2020 19:10

Pääkaupunkiseutu koronavirusepidemian leviämisvaiheessa

Asiasanat:
  • koronavirus
  • korona

Alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa 19.11.2020 todettiin, että pääkaupunkiseudun kunnat ovat epidemian leviämisvaiheessa. Muu Uusimaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee kuitenkin käyttöönotettavaksi uusia rajoituksia ja suosituksia koko Uudellamaalla. Tavoitteena on saada epidemian leviäminen hallintaan ennen joulua. 

Koronavirustartuntojen määrä Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla, jatkaa kasvuaan ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät pääkaupunkiseudulla lukuun ottamatta sairaalahoidon ja tehohoidon voimakasta kasvua. Tätä taustaa vasten Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä todettiin pääkaupunkiseudun kuntien olevan leviämisvaiheessa.  

Uudenmaan sisällä tartunnat eivät jakaudu tasaisesti. Kaikilla alueilla leviämisvaiheen kriteerit eivät täyty, vaan ne ovat edelleen kiihtymisvaiheessa. ”Uusimaa muodostaa kuitenkin yhtenäisen talousalueen, jonka sisällä ihmiset liikkuvat paljon. Tämän vuoksi koordinaatioryhmä suosittelee uusien suositusten ja rajoitusten käyttöönottoa koko Uudellamaalla”, sanoo HUSin johtajaylilääkäri ja koordinaatioryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi.

Aiemmat rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa. Niiden lisäksi tulee uusia suosituksia ja rajoituksia. Näistä suosituksista ja rajoituksista tiedotetaan huomenna pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa kello 11 sekä HUSin koronavirusinfossa klo 13.  

”Jos ihmiset noudattavat aiempia ja nyt annettavia uusia rajoituksia ja suosituksia, on täysin mahdollista, että epidemian leviäminen Uudellamaalla saadaan hallintaan ennen joulua. Uskon, että meistä kukaan ei halua enää lisärajoituksia joulun ajaksi”, toteaa Mäkijärvi.