Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 11.1.2022 13.17

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan, etätyön ja maskinkäyttösuosituksen jatkumisesta

Asiasanat:
  • korona
  • Koronarajoitukset

Maskinkäyttösuositusta sekä etätyösuositusta jatketaan koko pääkaupunkiseudulla 13.2.2022 asti. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa edelleen jatkua aiemman linjauksen mukaisesti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta voi pääkaupunkiseudulla jatkua vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien osalta laajoista sisäliikuntatilojen suluista huolimatta.

Koordinaatioryhmä noudattaa päätöksenteossaan lapset ja nuoret ensin -periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoitustoimia pyritään välttämään ja niitä käytetään viimesijaisesti vasta, jos se on aivan välttämätöntä. Koordinaatioryhmä arvioi rajoitustoimia aina lapsen edun ja sen ensisijaisuuden näkökulmasta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien epidemiologisten arvioiden mukaan tällä hetkellä ei ole välttämättömyyteen perustuvaa syytä muuttaa aiempaa suositusta lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.

Lue koko uutinen Helsingin kaupungin verkkosivuilta.