Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 11.12.2020 13.16

Omapolku nyt myös mobiilissa

Asiasanat:
  • Husari
  • artikkeli

Asiakkaiden toivoma Omapolun mobiilisovellus on nyt ladattavissa sovelluskaupoista. Jorvin äitiyspoliklinikalla hoidettavat raskausdiabeetikot ovat sovelluksen ensimmäiset käyttäjät.

Omapolku mobiilisovellus

Omapolku-mobiilisovellus kulkee kätevästi käyttäjän mukana.

Äitiyspoliklinikalle raskausdiabeteksen vuoksi lähetteen saaville on jo reilun vuoden ajan avattu digihoitopolku, johon kuuluu viestikanava ja ohjausmateriaalia Omapolku-palvelukanavalla. Omapolku on toiminut tähän asti vain verkkoselaimessa.

”Odottajat ilmoittavat Omapolun kautta meille verensokeriarvonsa, saavat tietoa ravitsemuksesta ja annosten koostamisesta sekä raskausdiabeteksen seurannasta erikoissairaanhoidossa. Polulle voidaan lisätä odottajalle myös henkilökohtaisia osioita. Esimerkiksi insuliinihoidon alkaessa pistostekniikkaan voi tutustua videolta jo ennen ohjauskäynnille tulemista tai kerrata tarvittaessa kotona”, kätilö Noora Ilmarinen kertoo. 

Nyt polun sisältö on muokattu mobiiliin. Marraskuussa Jorvin äitiyspoliklinikalla käynnistyvässä pilotissa kerätään palautetta, jonka avulla Omapolun mobiilitoiminnollisuuksia jatkokehitetään. 

”Kaikki HUSin digihoitopolut voivat ryhtyä tarjoamaan mobiilisovellusta potilailleen. Ennen sitä digihoitopolkujen omistajien tulee päivittää sisällöt. Ne vaativat tiivistämistä ja laadullista kehittämistä, jotta toimivat mobiilissa”, tuotepäällikkö Jukka Puumalainen HUS Tietohallinnosta sanoo. 

Kun sisällöt on päivitetty mobiiliin sopivaksi, niistä tulee samalla käyttäjäystävällisemmät myös pöytäkoneelle.

Tavoitteena on, että vuoden 2021 aikana kaikki HUSin digihoitopolut on päivitetty mobiiliin. Polun omistajat saavat asiasta tarkemmat ohjeet alkuvuodesta 2021.

Maisa ja Omapolku

  • Terveyskylän Omapolku-palvelukanavalta potilaat löytävät lähetteellä toimivat digihoitopolut, etävastaanotot ja kaikille avoimet omahoito-ohjelmat, jotka sisältävät kyselyitä, harjoituksia ja ohjeita. 
  • Digihoitopolut ovat terveydenhuollon digitaalisia, pidempikestoisia hoito-ohjelmia, kun taas Maisa tarjoaa sähköisen asiointikanavan yksittäisiin käynteihin valmistautumiseen. 

Teksti: Päivi Lehto-Trapnowski
Kuva: Paavo Pykäläinen

Husari 6/2020

Feedback

Löysitkö etsimäsi?