Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 1.12.2020 13.20

Nuoret aikuiset saavat oman asiakasraadin HUS Syöpäkeskukseen

Asiasanat:
  • Syöpäkeskus
  • asiakasraati
  • tukea syöpähoidoissa

HUS Syöpäkeskus perustaa nuorten aikuisten (noin 18–35-vuotiaat) asiakasraadin, johon haetaan nyt jäseniä. Asiakasraatiin etsitään moninaista joukkoa eri-ikäisiä ja eri syöpiä sairastaneita nuoria aikuisia sekä heidän läheisiään arvioimaan ja kehittämään sairaalan toimintaa.

Asiakasraadin jäsenellä tulee olla omakohtaista kokemusta sairaalan eri toiminnoista ja palveluista. Jäsen voi olla itse syövän sairastanut tai syöpää sairastava. Mukaan toivotaan myös sairastuneen läheisiä, kuten puolisoja ja sisaruksia.

Asiakasraadin jäsen suunnittelee, kehittää ja arvioi sairaalan toimintaa yhdessä sairaalan henkilökunnan kanssa. Raadin avulla halutaan saada nuorten aikuisten äänen kuuluviin ja tuoda esille, millaisia palveluja tarvitaan ja miten syövän kohdanneita voisi tukea nykyistä paremmin sairauden eri vaiheissa. Asiakasraati tekee ehdotuksensa suoraan Syöpäkeskuksen johdolle toiminnan parantamiseksi.

Nuorten aikuisten asiakasraati on vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja palkkioperusteista. Raati kokoontuu fyysisesti tai etänä vähintään viisi kertaa vuodessa ja kokoontumisissa on raatilaisten lisäksi mukana sairaalan henkilökunnan edustajia.

Miten asiakasraatiin pääsee mukaan?

Ilmoita kiinnostuksestasi asiakasraatiin sähköpostitse asiakasraadin koordinaattorille anna-elina.rahikainen@hus.fi 7.12.2020 mennessä.

Hakijat haastatellaan ja asiakasraatiin valitut henkilöt valmennetaan tehtävään. Valmennus järjestetään Helsingissä tai etäyhteyksin kahtena peräkkäisenä lauantaina 23.1. ja 30.1.2021. Valmennuspäivien aikataulu ja ohjelma lähetetään valituille henkilöille valinnan jälkeen. Huomaa, että valmennus edellyttää molempiin valmennuspäiviin osallistumista.

Valmennukseen ja asiakasraatiin valitaan 10–15 henkilöä. Valituille henkilöille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
Anna-Elina Rahikainen
Nuorten aikuisten asiakasraadin koordinaattori
HUS Syöpäkeskus
anna-elina.rahikainen@hus.fi
puh. 040 621 6213


Nuorten aikuisten asiakasraati perustetaan osana FICAN Southin AYA FICAN-hanketta, jossa kehitetään nuorena aikuisena syöpään sairastuneiden kokonaisvaltaista hoitoa ja kuntoutumisen tukea.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.