Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 10.6.2021 15:08

Myös lapsia pyritään suojaamaan koronavirusrokotteella – tutkimukseen haetaan osallistujia

Asiasanat:
  • korona
  • koronarokotus

HUSin ja Helsingin yliopiston Meilahden rokotetutkimuskeskus MeVac hakee osallistujia lasten koronarokotetutkimukseen.

Koronavirus (SARS-CoV-2) aiheuttaa COVID-19-infektion, jonka taudinkuvaan kuuluvat erityisesti hengitystieoireet, osalla tavataan myös mm. vatsaoireita sekä neurologisia oireita. Lapset sairastavat taudin yleensä oireettomana tai taudinkuva on lievä.

”Virus voi kuitenkin tarttua lapsista edelleen muihin lapsiin ja aikuisiin, ja epidemian aikana onkin jouduttu turvautumaan myös lapsia koskeviin rajoitustoimiin. Lasten rokottamisella pyritään paitsi suojaamaan lapsia, myös vähentämään lasten välityksellä saatuja tartuntoja”, muistuttaa Meilahden rokotetutkimuskeskuksen vastaava lääkäri Hanna Välimaa.

Rokotetta on annettu maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa annosta yli 16-vuotiaille. Euroopan lääkevirasto EMA on hiljattain hyväksynyt rokotteen käytön myös 12–15-vuotiaille.

Osallistua voivat iältään 6 kk ̶ 4-vuotiaat lapset

Tutkimuksessa rokotetaan 6 kk–12-vuotiaita lapsia mRNA-koronarokotteella (BioNTech-Pfizer). Kyseessä on vaiheen 2/3 rokotetutkimus. Tutkimuksessa selvitetään rokotteen turvallisuutta ja sen herättämää immuunivastetta.

Meilahden rokotetutkimuskeskus MeVacissa tutkimukseen voivat osallistua lapset, jotka ovat iältään 6 kk–4 vuotta.

”Tutkimukseen kannattaa hakeutua, jos haluaa tarjota lapselleen koronarokotteen”, toteaa Hanna Välimaa.

Mukaan voi hakea, kunnes tutkimukseen suunniteltu tutkittavien määrä on saavutettu. Rekrytointi saattaa kestää vain pari viikkoa.

Lue lisää tutkimuksesta.

Kysy lisää

MeVac – Meilahden rokotetutkimuskeskus
Biomedicum Helsinki 1, Haartmaninkatu 8
@email
p. 050 311 6365