Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 4.8.2021 14.28

Muistutus synnyttämään tuleville: koronavirusepidemian aikaiset vierailurajoitukset ja tukihenkilöiden maskisuositus ovat edelleen voimassa

Asiasanat:
  • synnytys
  • Koronarajoitukset
  • korona

Olemme rajoittaneet vierailuja HUSin naistentautien ja synnytysten osastoilla ja poliklinikoilla koko koronavirusepidemian ajan. Tartuntojen määrät ovat nousseet kesän aikana erityisesti synnyttäjien ikäryhmässä.

Kaikkien sairaalassa olevien terveyden turvaamiseksi rajoitukset ovat pysyneet ennallaan ja ovat edelleen voimassa toistaiseksi. Luethan ajantasaiset vierailu- ja vastaanottorajoitukset naistentautien ja synnytysten yksiköissä täältä.

Jotta voisimme estää tartuntojen leviämistä, edellytämme tukihenkilöiltä kirurgisen suu-nenäsuojuksen käyttöä koko sairaalassa olon ajan. Suojuksen käytöllä, käsihygienialla, turvaväleillä ja liikkumisen rajoittamisella estämme koronavirustartuntojen leviämistä sairaalaoloissa.

Suosittelemme, että synnyttäjät ja synnyttäneet tukihenkilöineen pysyttelevät pääsääntöisesti omissa huoneissaan. Lisäksi sairaalan ulkopuolelle poistumista hoitojakson aikana tulee välttää.