Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 13.1.2022 14.30

Modernan rokotteen käyttöä lisätään Uudellamaalla

Asiasanat:
  • korona
  • koronarokotus
  • Moderna

Koronavirusrokotteiden saatavuus on hyvä. Rokotteiden suuri suosio on johtanut siihen, että Uudellamaalla kolmansina annoksina käytetään tulevina viikkoina enenevästi Modernan Spikevax-rokotetta, vaikka edeltävä rokotuskerta olisi ollut BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella. Näin varmistetaan, että BioNTech-Pfizerin rokotetta on riittävästi alle 30-vuotiaiden miesten rokottamiseen.

”Rokotteiden saatavuus Uudellamaalla on edelleen hyvä. Lisäämällä Modernan rokotteen käyttöä pystymme varmistamaan, että kaikki saavat ilman viiveitä heille parhaiten soveltuvan rokotteen”, sanoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson HUS Apteekista.

”Suomessa Modernan rokote on vähemmän tunnettu kuin BioNTech-Pfizerin rokote. Varmaankin tämä johtuu siitä, että sitä on ollut vähemmän saatavilla. Tutkimuksissa Modernan rokotteen teho on ollut vähintään yhtä hyvä kuin BioNTech-Pfizerin rokotteella”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Ruotsalainen kertoo, että maailmalta kertyneen kokemuksen perusteella BioNTech-Pfizerin ja Modernan rokotteiden ristiinkäyttö on ollut turvallista ja suoja on muodostunut vähintään yhtä hyväksi tai jopa paremmaksi kuin vain yhtä rokotevalmistetta saaneilla.

Modernan rokotetta voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille.

THL on ohjeistanut, että koronavirusrokotussarjaa voidaan täydentää ja tehostaa myös eri rokotevalmisteella kuin mitä rokotettava on aikaisemmin saanut, jos se on tarpeen rokotustoiminnan sujuvuuden vuoksi eikä toisen valmisteen käytölle ole lääketieteellistä estettä. Myös kolmea eri rokotevalmistetta voidaan käyttää.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.