Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 27.5.2021 14.52

Lisää toimenpideaikoja

Asiasanat:
  • Husari
  • suu- ja hammaskeskus
  • suu- ja leukakirurgia

Suu- ja leukakirurgian poliklinikka ja Suusairauksien opetus- ja hoitoyksikkö muuttivat keväällä peruskorjattuun Suu- ja hammaskeskukseen.

Osastonhoitajat Tuula Aaltonen ja Minna Feth Suu- ja hammaskeskus

Suu- ja hammaskeskus sijaitsee osoitteessa Haartmaninkatu 1 A. Osastonhoitajat Tuula Aaltonen ja Minna Feth ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin.

Suu- ja hammaskeskuksen tilat toimivat väistötilana Suu- ja leukakirurgian poliklinikalle ennen Siltasairaalaan muuttoa vuonna 2023.

Uusissa tiloissa on yksi toimenpidehuone kevyille toimenpiteille. Läheltä Silmä-korvasairaalasta löytyy suu- ja leukakirurgian vuodeosasto ja toimenpidehuone, johon on keskitetty vaativammat potilaat.

“Muuton myötä voimme lisätä toimenpideaikoja. Aikaisemmin poliklinikallamme on ollut pulaa toimenpidepaikoista", osastonhoitaja Minna Feth kertoo.

Poliklinikalla valmistaudutaan Siltasairaalan muuttoon hyvissä ajoin.

“Hoitajien ja sihteerien työnkuvat tulevat muuttumaan Siltasairaalassa. On hienoa, että voimme jo nyt rakentaa hoitoprosessia uusissa tiloissamme”, Feth kertoo.

Työskentely tehostuu käytännöllisissä tiloissa

Suusairauksien opetus- ja hoitoyksikössä työskentely ja resurssien hyödyntäminen tehostuu merkittävästi muuton myötä.

“Tilojen käyttö on suunniteltu opetustoimintaa varten yhdessä henkilökunnan ja hammaslääketieteen opiskelijoiden kanssa. Käytännöllisistä tiloista löytyy uudet laitteet ja automatiikkaa”, osastonhoitaja Tuula Aaltonen kertoo.

Suu- ja hammaskeskuksessa on moderni kolmiosainen klinikkasali, jossa on 36 hoitopistettä, viisi vastaanottohuonetta ja yksi toimenpidehuone. 

“Röntgenlaitteet löytyvät jokaisesta hoitopisteestä ja tarvikkeet on keskitetty yhteen paikkaan. Tämä helpottaa 150 opiskelijan työtä merkittävästi”, Aaltonen kertoo.

Suu- ja hammaskeskukseen muuttaa myös Helsingin yliopiston opetusta ja Helsingin kaupungin suun perusterveydenhuoltoa, mikä sujuvoittaa yhteistyötä organisaatioiden välillä.

“Yliopiston tiloihin on tulossa uusia simulaatiolaitteita, joilla opiskelijat voivat opetella toimenpiteitä. Tämä parantaa potilasturvallisuutta. Lisäksi perusterveydenhuollon opetuspotilaat ovat samassa rakennuksessa outreach- eli hajautustoimintaa varten”, Aaltonen kertoo.

Vuoden 2021 aikana kaikki Suu- ja leukasairauksien linjan toimijat muuttavat yhdelle kampukselle. Suusairauksien yksikön toiminta siirtyy Kirurgisesta sairaalasta syksyllä uuteen Puistosairaalaan.

Teksti: Karoliina Koski
Kuva: Heli Kurimo

Husari 2/2021