Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 30.8.2019 16.39

Liikkuva sairaala voitti Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun

Asiasanat:
  • Espoon sairaala

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun voitti Espoon sairaalan ja HUSin yhteistyönä kehittämä liikkuva sairaala LiiSa, joka tuo päivystyspalvelut hoiva- ja palvelukoteihin.

​Liikkuvan päivystysyksikön erikoiskoulutettu sairaanhoitaja käy hoitamassa hoiva- ja palvelukotien asukkaita heidän luonaan, jolloin asukkaiden ei tarvitse kulkea eikä odottaa sairaalan päivystyksessä. LiiSa hoitaa esimerkiksi haavoja, vatsaoireita, ihottumia, virtsaamiseen liittyviä ongelmia sekä suonensisäistä nesteytystä. LiiSan mukana kulkee tutkimuslaitteita ja lääkkeitä. LiiSan sairaanhoitaja voi konsultoida päivystyksen lääkäriä videon välityksellä, ja aina tarvittaessa asukas viedään sairaalahoitoon. LiiSa täydentää hoivakotien muita lääkäripalveluja. Maaliskuussa käynnistynyt palvelu laajenee loppuvuodesta myös Espoon kotihoidon asiakkaiden ulottuville.

Innovaatiot-sarjassa jaettiin myös kolme muuta palkintoa. Lisäksi potentiaaliset innovaatiot -sarjassa palkittiin kaksi innovaatiota. Palkitut innovaatiot parantavat Espoon kaupungin palveluja ja edistävät kaupungin kestävää kasvua. Kilpailuun tuli yhteensä 17 hakemusta.