Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 2.9.2021 12.45

Lastentalo.fi-sivusto nyt myös ruotsiksi – Barnhuset.fi

Asiasanat:
  • terveyskylä
  • lapsi
  • Lastentalo

Lastentalo.fi-verkkopalvelun ruotsinkielinen sivusto, Barnhuset.fi, on nyt avattu.

Terveyskylän Lastentalon hahmo.

Barnhuset.fi tarjoaa yleistajuisesti ja laajasti tietoa lasten sairauksista ja hoidosta, esimerkiksi lasten infektiotaudeista, lastenreumasta, päänsärystä, epilepsiasta sekä astmasta ja allergiasta. Perheiden on mahdollista hyödyntää sisältöjä esimerkiksi jo ennen vastaanotolle tuloa. Helppotajuiset sisällöt auttavat myös muita perheenjäseniä, sukulaisia sekä asiasta muuten kiinnostuneita ymmärtämään lapsen sairautta.

Lastentalon Sairaanhoitaja-chatissa voi kysyä lapsen terveyteen liittyviä asioita myös ruotsiksi. Maksuttomaan chatiin pääsee suoraan talojen etusivun linkistä.

Ruotsinkielinen sivusto on ollut pitkään toivottu uudistus. Barnhuset.fi täydentyy edelleen, ja sisältöjä päivitetään sekä suomenkieliselle että ruotsinkieliselle puolelle.

Suomenkielisellä puolella katsotuimpia sisältöjä ovat lasten infektiotaudit, etenkin rokkotaudit ja suolistoinfektiot. Käyttäjiä Lastentalo.fi-palvelussa vuonna 2020 oli lähes 500 000, yli satatuhatta enemmän kuin vuonna 2019. Yli 70 % käyttäjistä katsoo sivuja suoraan puhelimeltaan.

Barnhuset.fi on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka on osa Suomen yliopistosairaaloiden Terveyskylää. Muihin Terveyskylän ruotsinkielisiin taloihin voit tutustua osoitteessa hälsöbyn.fi.