Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Uutinen Julkaistu 30.9.2020 16.26

Lääkäriopiskelijat palkitsivat vuoden opettajat

Asiasanat:
  • opetus

Joka vuosi Helsingin yliopiston lääketieteen opiskelijat palkitsevat kliinisiä opettajia opiskelijoiden eteen tehdystä hyvästä työstä sekä ruotsinkielisen opetuksen edistämisestä. Tänä vuonna kuudesta palkitusta opetushenkilöstä neljä oli huslaisia.

lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin kliinisiä opettajia käytävällä

Kuvassa vasemmalta: Johanna Louhimo, Nina Peitsaro, Aleksi Pajunen, Lauri Salaja (LKS), Richard Örn (Thorax), Cecilia Lilja (Thorax), Risto Renkonen, Annamari Ranki (Ihotaudit), Anita Remitz (Ihotaudit). Paikalta puuttuivat Rahul Raj, Kimmo Lönnrot ja Tuomas Kilpeläinen.​

​Lääketieteenkandidaattiseura jakoi opetuksen palkinnot viidessä eri kategoriassa. Vuoden luennoitsijaksi valittiin kansanterveystieteiden yliopisto-opettaja Aleksi Pajunen, vuoden ryhmäopettajaksi urologian kliininen opettaja Tuomas Kilpeläinen, vuoden syväriohjaajiksi neurokirurgiaan erikoistuva lääkäri Rahul Raj ja neurokirurgian erikoislääkäri Kimmo Lönnrot sekä vuoden opetushenkilöksi gastrokirurgian kliininen opettaja Johanna Louhimo. Vuoden opetusjaksona palkittiin Ihotaudit ja allergologia sekä sukupuolitaudit. Ruotsinkielinen ainejärjestö Medicinarklubben Thorax palkitsi yliopistonlehtori Nina Peitsaron biokemian ja kehitysbiologian osastolta ruotsinkielisen opetuksen edistämisestä. 

Lääketieteenkandidaattiseura on jakanut palkintojaan vuodesta 1979. Medicinarklubben Thorax jakoi palkinnon nyt kolmatta kertaa. Opiskelijat haluavat palkinnoilla osoittaa arvostuksensa hyvää työtä tehneille opettajille. 

”On hienoa, että huslaiset lääkärit saavat palautetta hyvästä opetuksestaan”, sanoo paikalla onnittelemassa ollut tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta.

”Kliinisen opettajan työ ei ole kaikista houkuttelevin, palkitsevin tai helpoin, mutta kaikki kliiniset opettajat lääketieteen peruskoulutuksessa ovat kultaakin arvokkaampia, mikä näkyy myös meidän palkitsemisessa. Koulutusohjelmalle, tiedekunnalle ja myös HUSille kliinisten opettajien arvo on merkittävä, minkä takia yliopistolehtorien ja kliinisten opettajien urapolun kehittäminen on arvokasta laadukkaan koulutuksen takaamiseksi”, Lääketieteenkandidaattiseuran opintovastaava Lauri Salaja kertoo.

Ainejärjestöt ovat suunnitelleet palkitsemistilaisuuden uudistamista, mutta koronavirustilanteen vuoksi kevään ja syksyn suuret tilaisuudet on pitänyt peruuttaa. Ensi vuodesta lähtien on suunnitteilla koko kampuksen yhteinen palkitsemistilaisuus, jossa mukana olisivat myös hammaslääketieteen, logopedian ja psykologian palkitut.