Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 16.6.2022 11.05

Kuva-aineistojen arkiston käyttö laajenee

Asiasanat:
  • HUS Diagnostiikkakeskus
  • kuva-aineistojen arkisto
  • kuvantaminen

HUS on aloittanut Helsingin, Kauniaisten ja Keravan kunnille tuottamiensa tutkimusten arkistoinnin Kelan Kuva-aineistojen arkistoon. Valtakunnalliseen palveluun arkistoidaan HUS Kuvantamisen Helsingin, Kauniaisten ja Keravan kunnille tuottamat radiologiset tutkimukset sekä tutkimusten hoitoasiakirjat. Tutkimusten ja hoitoasiakirjojen arkistointi on aloitettu 7.6.2022 alkaen.

Kuva-aineistojen arkistoinnin hyödyt potilaalle ja terveydenhuollon ammattilaiselle:

  • Potilaan hoito nopeutuu, kun kuvia ei tarvitse lähetellä organisaatiolta toiselle. 
  • Potilaasta ei välttämättä tarvitse ottaa uusia kuvia. 
  • Potilas pääsee näkemään kuvantamistutkimusten lausunnot Omakanta.fi palvelussa.

HUS on tallentanut Kuva-aineistojen arkistoon vuoden 2020 lokakuusta alkaen oman alueensa sekä Vantaan perusterveydenhuollolle tuottamansa radiologiset tutkimukset ja tutkimusten hoitoasiakirjat. Lisäksi se on tuottanut palvelua Askolan, Espoon ja Porvoon kunnille vuoden 2021 joulukuusta alkaen.

Arkisto mahdollistaa kuvien saatavuuden sekä valtakunnallisesti että yksityisten ja julkisten palveluntarjoajien välillä. Kuvat ovat vain terveydenhuollon ammattilaisten käytössä potilaan luvalla.

Kuva-aineistojen arkisto on Kelan ja THL:n yhteistyönä toteuttama palvelu, johon arkistoidaan potilaiden röntgen- ja magneettikuvat sekä kuvien pyynnöt, tutkimusmerkinnät ja -lausunnot.

Kuva-aineistojen arkisto
Omakanta

Feedback

Löysitkö etsimäsi?