Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 7.4.2021 15:00

Koululaisten kasvomaskin käytön tavoitteena lähiopetuksen jatkuminen ilman keskeytyksiä

Asiasanat:
  • koronavirus
  • korona

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 6.4.2021, että kunnat harkitsevat kasvomaskin käyttöönottoa myös esi- ja alakouluissa. Suosituksella pyritään turvaamaan lähiopetuksen jatkuminen ilman keskeytyksiä mahdollisimman monella koululaisella.

Kouluissa tapahtuneiden koronavirustartuntojen määrät ovat pysyneet maltillisina, mutta kouluissa on ollut runsaasti laajoja altistumisia. Altistumiset johtavat karanteeniin ja tällöin lähiopetus keskeytyy. Alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa kuultiin kokemuksia Turusta, jossa kasvomaskit ovat olleet käytössä alakouluissa. Turun kokemukset ovat olleet hyviä. "Nyt annettu suositus voidaan nähdä osana strategiaa, jossa halutaan turvata lasten arki mahdollisimman normaalina. Koulussa käynti on tärkeä osa lasten arkea ja hyvinvointia", sanoo Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi.

Kokouksessa myös sovittiin yhteisten ohjeiden laatimisesta asiaan liittyen. Alueellinen koordinaatioryhmä antoi suosituksen. Päätökset tehdään kunnissa.