Siirry pääsisältöön

Ohjeita vierailijoille

Rajoitamme potilaiden omaisten vierailuja HUSin sairaaloihin ja yksiköihin koronaepidemian huonontumisen vuoksi 

Potilaiden omaisten vierailut HUSin sairaaloissa ja yksiköissä kielletään 31.12.2021 alkaen. Vierailukielto on voimassa toistaiseksi. Kielto ei koske lasten ja nuorten sairaanhoitoa eikä synnyttäjien oireettomia omaisia. 

Rajoitamme potilaiden läheisten vierailuja HUSissa sekä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi. 

Rajoituksen myötä kaikki potilaiden läheisten vierailut HUSin tiloihin lähtökohtaisesti kielletään. Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja voit sopia niistä hoitavan yksikön kanssa. 

Myös vierailut yhteispäivystyksissä on kielletty. Lasten päivystyksissä lapsella voi olla mukana yksi saattaja.

Vastaanotoilla ajanvarauspotilaan mukana voi olla saattaja tai tukihenkilö vain siinä tilanteessa, että potilaan vointi edellyttää tätä. Saattajalla tai tukihenkilöllä ei saa olla koronavirustartunnan oireita ja hänen tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan.

Jos tuot tavaroita sairaaloiden neuvontoihin potilaille toimitettavaksi, huomioithan neuvontojen aukioloajat. Älä tuo tavaroita juuri ennen neuvonnan sulkeutumista, koska silloin niitä ei ehditä noutamaan osastolta ja emme voi taata niiden turvallista säilytystä. 

Päätös ei koske lastenosastojen potilaiden ja synnyttäjien oireettomia läheisiä.

Muut vierailut on kielletty.