Siirry pääsisältöön

Ohjeita vierailijoille

Koronavirusepidemian vuoksi vierailut sairaaloihimme ja muihin yksiköihimme ovat hyvin rajoitettuja 30.4.2021 saakka.

Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan hoitavan yksikön kanssa.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla saattaja voi olla koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä.

Jos tuot tavaroita sairaaloiden neuvontoihin potilaille toimitettavaksi, huomioithan neuvontojen aukioloajat. Älä tuo tavaroita juuri ennen neuvonnan sulkeutumista, koska silloin niitä ei ehditä noutamaan osastolta ja emme voi taata niiden turvallista säilytystä.

Saattajilla ja vierailijoilla ei saa olla koronavirustartunnan oireita ja heidän tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan. Toivomme, että vierailijalla tai saattajalla on suojus jo sairaalaan saapuessa. Jos suojusta ei ole, se annetaan yksiköstä. Henkilöt, jotka eivät voi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, saavat yksiköstä visiirin. Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.

Naistentautien ja synnytysten yksiköissä sekä lastenyksiköissä vierailut tapahtuvat erillisten ohjeiden mukaisesti.

Edellä mainittuja vierailuja lukuunottamatta kaikki muut vierailut ovat kiellettyjä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi.