Siirry pääsisältöön

Koronavirusinfektion saaneen verisuonitukosriskin arvio

Koronavirusinfektioon liittyy kohonnut riski verisuonitukoksille. Seuraavien kysymysten avulla pyritään arviomaan, onko sinulla suurentunut riski saada verisuonitukos. Huomioi, että tässä esitetyt kysymykset ovat kotikuntoisen koronavirusinfektioon sairastuneen seulontaa varten, etkä välttämättä tarvitse hepariinilääkitystä riskitekijöistä huolimatta.

1. Käytätkö veren hyytymistä estäviä lääkkeitä?

Jos käytät alla mainittuja veren hyytymistä estäviä lääkkeitä (kauppanimet suluissa), sinulla on suojaa koronavirusinfektion tukosriskiltä. 

Voit lopettaa arvioinnin tähän.


2. Oletko raskaana tai oletko synnyttänyt tai ollut keisarileikkauksessa alle 6 viikon sisällä?

Jos olet raskaana tai olet synnyttänyt tai ollut keisarileikkauksessa alle kuusi viikkoa sitten ja sinulla täyttyvät alla olevan listan mukaiset verisuonitukoksen riskitekijät, siirry kotikuntasi hyvinvointialueen koronaverkkosivulle ja katso toimintaohjeet sekä yhteystiedot mahdollisen hepariinilääkityksen aloittamiseksi. Hepariinilääkityksen arvio tulee tehdä muutamien päivien sisällä. 

Onko sinulla verisuonitukokselle altistava tila?

  • raskautesi on kestänyt alle 28 raskausviikkoa ja sinulla on 4 tai useampi riskitekijä alla olevasta listasta
  • raskautesi on kestänyt 28 raskausviikkoa tai enemmän ja sinulla on 3 tai useampi riskitekijä alla olevasta listasta
  • synnytyksestäsi on alle 6 viikkoa ja sinulla on 2 tai useampi riskitekijä alla olevasta listasta


3. Onko sinulla kuumetta (yli 38 °C) tai hengenahdistusta tai yleisvointia heikentävää yskää ja pääosin vuodelepo yli 3 vuorokautta?

Jos sinulla on kuumetta tai hengenahdistusta tai yleisvointia heikentävää yskää ja 

  • olet ollut pääosin vuodelevossa yli kolme vuorokautta ja
  • sinulla merkittävä verisuonitukoksen riski (lista alla) ja/tai 
  • sinulla on kolme tai useampi verisuonitukoksen muu riskitekijä (lista alla)

siirry kotikuntasi hyvinvointialueen koronaverkkosivulle ja katso toimintaohjeet sekä yhteystiedot mahdollisen hepariinilääkityksen aloittamiseksi. Hepariinilääkityksen arvio tulee tehdä muutamien päivien sisällä. Huomaathan, että Päivystysapu 116117 ei hoida tukosriskin arvioon liittyviä asioita.Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.