Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 14.10.2021 15.12

Koronavilkun avauskoodin automaattinen lähetys otettiin käyttöön HUSissa, Kymsotessa ja Eksotessa

Asiasanat:
  • korona
  • koronavilkku
  • koronavirus

Jatkossa koronavirustartunnan saaneet saavat HUSin, Eksoten ja Kymsoten alueilla nopeammin Koronavilkku-sovelluksen avauskoodin.

Aiemmin avauskoodin lähetti terveydenhuollon työntekijä. Avauskoodin automaattinen lähettäminen nopeuttaa avauskoodin toimittamista Koronavilkun käyttäjälle, ja siten myös muut sovelluksen käyttäjät saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta entistä nopeammin.

Avauskoodi on kertakäyttöinen koodi, joka lähetetään tekstiviestillä Koronavilkun käyttäjälle, jolla todetaan koronavirustartunta. Kun koodi syötetään sovellukseen, arvioituna tartuttavuusaikana kohdatut sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta.

”Koronavilkku kannattaa edelleen pitää aktiivisena tai ladata, jos sitä vielä ei ole tehnyt. Erityisesti nyt kun rajoituksia on vähennetty ja ihmisten liikkuminen lisääntyy, Koronavilkun käyttö on tärkeä keino epidemian hallitsemisessa. Epidemiatilanne on jälleen huonontunut ja tämä kertoo siitä, että koronavirusta on paljon liikkeellä”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Den svenska versionen av pressmeddelandet publiceras inom kort.

Lisätietoja medialle:
HUSin mediapalvelun yhteystiedot