Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 15.12.2021 14.29

Koronarokotusten vauhdittamiseen tarvitaan lisää rokottajia

Asiasanat:
  • korona
  • koronarokotus
  • koronavirus

Kolmansien koronavirusrokotusten nopean etenemisen esteenä on pula rokottajista. HUS ja useat Uudenmaan kunnat vetoavat eläkkeellä tai muutoin terveydenhuollon tehtävistä poissa oleviin terveydenhuollon ammattilaisiin sekä opiskelijoihin, jotta nämä tulisivat rokottamaan.

“Koronavirusrokotusten vauhdittaminen on nyt ensisijainen toimenpide epidemian hillitsemisessä. Jotta onnistumme tässä, meidän on tärkeää saada mahdollisimman moni rokotetuksi. Haluamme toteuttaa rokotukset nopeasti, kolmannet rokotukset mukaan lukien. Tarvitsemme tämän vuoksi lähiviikkoina runsaasti lisää rokottajia”, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

HUS ja Uudenmaan kunnat vetoavat sellaisiin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. ”Toivomme, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan, vaikka lyhyeksikin ajaksi”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä HUSista.

HUSilla ja alueen kunnilla on yhteinen näkemys siitä, että rajalliset terveydenhuollon resurssit tulee kohdentaa nimenomaan rokottamiseen.

”Testausmäärien lisäämisellä emme saa epidemiaa hallintaan. Testaaminen itsessään ei hillitse epidemiaa, ellei siihen kytkeydy tehokas tartunnanjäljitys. Yksittäisen tartunnansaaneen kontaktien jäljittäminen voi olla hyvinkin aikaa vievää. Resurssien käyttäminen rokottamiseen on huomattavasti tuottavampi keino hillitä epidemiaa”, sanoo Petäjä.

Kuka voi rokottaa?

Koronarokotteen saavat pistoksena antaa asetuksen mukaan lääkäri, hammaslääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Lue lisää THL:n sivuilta.

THL: Opiskelijoiden käyttö koronavirusrokotuksissa  

Haluaisitko tulla rokottamaan - ota yhteyttä

Lähetä viesti yhtäaikaisesti kaikkiin niihin kuntiin, joihin sinulla on mahdollisuus mennä rokottamaan. Kunnat etenevät yhteydenotoissa eri tahtiin, joten kannattaa laittaa viestiä moneen kuntaan. Kerro viestissäsi lyhyesti yhteystietosi, koulutuksesi, toiveet työn keston, työajan ja työn aloittamisajankohdan suhteen. Jokainen kunta vastaa työsuhteen kestosta ja palkkiosta rokottajan kanssa.

Päivitä osaamisesi infotilaisuudessa 22.12.2021

HUS järjestää omalla alueellaan toimiville rokotusosaamisen päivityksen Teams-koulutuksena 22.12.2021 klo 13–14. Ilmoittaudu tilaisuuteen tommi.halonen@hus.fi, niin saat Teams-linkin. Jos et pääse tilaisuuteen, voit myös pyytää tilaisuuden tallenteesta linkin Tommi Haloselta. 

Katso myös:

Lääkärilehti 16.12.2021: Eläkkeellä olevia lääkäreitä pyydetään rokotustehtäviin 

Opiskelijoille tietoa koronavirusrokottamisesta 

Uutista päivitetty 20.12.2021. Lisätty kuntien yhteystietoja, tieto infotilaisuudesta ja lisälinkit.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.