Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 25.1.2021 16.12

Koronarokotusten nettiajanvaraus on avattu Uudenmaan asukkaille

Asiasanat:
  • korona
  • koronavirus
  • koronarokotus

Uudenmaan kuntien yhteinen itsepalveluperiaatteella toimiva koronarokotusten ajanvaraus on avattu osoitteessa koronarokotusaika.fi. Nettiajanvarauksen lisäksi rokotusajan voi varata kunnista puhelimitse. Ajanvarauspalvelun on tuottanut HUS.

Uudenmaan koronarokotusajanvarauspalvelu koostuu koronarokotusaika.fi -infosivustosta, jossa kerrotaan palvelusta ja ohjataan rokotusvuorossa olevat asukkaat ja sote-ammattilaiset käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen vahvaan tunnistautumiseen. Palvelun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen täytetään seulonta- ja esitietolomake, jolla varmistetaan, että henkilö kuuluu kyseisellä hetkellä rokotettavien ryhmään. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen ajanvarauksen. Samassa ajanvarauspalvelussa kuntien sote-ammattilaiset varaavat ajan asiakkaan puolesta esimerkiksi puhelinpalvelussa.

Alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Ajanvaraus toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.

Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä

Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain. Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunnissa noudatetaan yhteneväistä rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään esitykseen. Osa Uudenmaan kunnista aloittaa asukkaiden rokotukset tänä vuonna 80 vuotta täyttävistä ja vanhemmista, osa aloittaa rokotukset tänä vuonna 85 vuotta täyttävistä ja tätä vanhemmista. Ensimmäisessä vaiheessa rokotettavien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Koronarokotusaika.fi-sivustolle on koottu linkit kaikkien Uudenmaan kuntien koronarokotussivuille. Kuntien sivuilta löytyy tietoa siitä, ketkä ovat kyseisessä kunnassa rokotusvuorossa, kunnan rokotuspisteet sekä puhelinpalvelun yhteystiedot. Kunnat tiedottavat rokotuksista omissa kanavissaan ja useat kunnat lähettävät tietoa rokotusmahdollisuudesta myös kirjeitse.

Ajanvarausjärjestelmä otettiin aiemmin käyttöön sosiaali- ja terveydenhuollon ensimmäisessä vaiheessa rokotettavien ryhmien ajanvarauksiin.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?