Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 24.9.2021 10.25

Kolumni: Terveiset hallituskauden viime metreiltä

Asiasanat:
  • Husari
  • hallitus
  • sote
Hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho

HUSin hallitus on linjannut, että tärkeintä on turvata henkilöstön saatavuus ja työhyvinvointi. Paikallisesta palkkojen sopimisesta on saatu ratkaisu, ja ensi vuoden budjettiin hallitus ehdottaa palkkoihin tuntuvaa lisäerää. Riittääkö tämä vai onko se liian vähän ja liian myöhään? Ounastelen, että ensi keväänä terveysalan työrintaman neuvotteluissa ”rytisee”.  Syystä, sillä kunta-alan työnantaja ei ole ajoissa pyrkinyt parantamaan palkkoja. Kaikkihan ovat jo kauan ennen koronavirusepidemiaa tienneet henkilöstövajeesta. HUSissa on nyt keskityttävä lähiesimiestyön edellytysten varmistamiseen. 

Hyvinvointialueet tulevat uusien sote-lakien mukaisesti.  Nyt valmistellaan uusi perussopimus HUS-alueen viiden hyvinvointialueen kanssa. Potilaiden hoidon työnjaot on sovittava uusiksi. Vain Helsinki on tähän asti neuvotellut suoraan HUSin kanssa potilaiden hoidosta ja rahoista. Muut neljä aluetta ovat uudessa järjestelmässä uusin tavoittein. Kenen johdolla HUSista varmistetaan yliopistosairaalan tehtävät ja rahoituksen taso niin, että henkilökunnan saamisesta ja hoidon laadusta, opetuksesta ja tutkimuksesta, tiloista ja laitteista ei tingitä? HUS tarvitsee nopeasti täysvaltaisen toimitusjohtajan. Toimintojen uudistamisen on syytä jatkua.

Korona on vaikeuttanut potilaiden hoitoon pääsyä. Kiireelliset hoidot on annettu, mutta odottavien jonot ovat kasvaneet. Jonojen purussa on vasta päästy alkuun ja se sujuu. Potilaita tulee kuitenkin enemmän, kunhan terveysasemille saa potilasaikoja ja samalla lähetteet sairaalaan lisääntyvät. HUSilla on lain mukaiset velvollisuudet annettaviin hoitoihin. Samalla pitää varmistaa koronaan sairastuneiden jatkohoito.

Nyt on oikea aika etsiä hyvät keinot tuottavuuden parantamiseen. Niitä on muun muassa tilojen ja laitteiden tehokkaampi käyttö. Sairaalan salien käyttöajan lisäämiseen tarvitaan lisää henkilökuntaa. Miten houkutella parhaita työntekijöitä ja palkita suoritteista? Vuosi 2022 on tulevan soteajan budjetoinnin perustaso. Jos ensi vuodesta lähdetään valtion rahoitussuunnitelmien mukaan supistamaan, pitää nyt huolehtia riittävästä rahoituksesta. 

Yliopistosairaalamme on suurin ja paras tässä maassa sekä hyvää tasoa maailman mittakaavassa.  HUSissa tehdään iso osa Helsingin yliopiston tieteellistä julkaisuista ja koulutetaan erikoistuvia lääkäreitä, sairaanhoitajia, psykologeja, laborantteja sekä sairaalafyysikoita. Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani vaihtuu vuoden vaihteessa. HUSin uusi toimitusjohtaja tulee aikanaan sopimaan yhteisestä alan edunvalvonnasta. Soten siirtymäkaudella on opetuksessa ja tutkimuksessa paljon valvottavaa valtiovaltaan päin. Nyt tarvitaan hyvää neuvottelutaitoa ja tahtoa. Kansainvälisen tutkimusyhteistyön ei saa antaa hiipua. Meilahdenmäen on oltava vetovoimainen brändi.

Olen saanut olla mukana päätöksentekijänä HUSin menestyksessä kohta 17 vuotta. Olen saanut oppia tuntemaan huippusairaanhoidon monesta näkökulmasta. Olen iloinnut opista ja ymmärryksestä. Erityisesti kiitän kaikkia heitä, joita nämä elämäni huippuvuodet ovat lähelleni tuoneet.

Kiittäen,
Ulla-Marja Urho
HUSin hallituksen puheenjohtaja, kunnes uusi valtuusto kokoontuu 14.10.2021