Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 7.12.2021 09.59

Kolumni: Kohti uutta HUS-yhtymää

Asiasanat:
  • Husari
  • sote
  • sote-uudistus
Hankejohtaja Teppo Heikkilä

Hankejohtaja Teppo Heikkilä

Sote-uudistuksen toimeenpano on tällä hetkellä kovassa vauhdissa koko Suomessa. HUSin näkökulmasta isoin siihen liittyvä muutos on hallinnollinen. HUS-kuntayhtymä lakkautetaan ja tilalle perustetaan Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin omistama HUS-yhtymä. Koko nyky-HUSin toiminta siirtyy sellaisenaan uudelle HUS-yhtymälle.

Samanaikaisesti HUSin toimintaympäristö kuitenkin muuttuu. HUS-yhtymän omistajia on nykyistä vähemmän ja niillä on sekä tahto että uusia keinoja ohjata HUSin toimintaa nykyistä tiiviimmin. Käytännössä nämä muutokset tarkoittavat myös tarvetta tarkastella vastaako HUSin organisaatio uutta toimintaympäristöä. Sairaanhoitoalueet katoavat ja lääketieteellistä johtamista keskitetään toiminnan laadun ja yhdenvertaisuuden varmistamiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita alueellisten palvelujen heikentämistä, vaan päinvastoin niiden vahvistamista tiiviissä yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. 

HUSin keskeisenä tavoitteena on sote-valmistelun aikana parantaa omistajien kanssa käytävää vuoropuhelua siten, että toiminnalle asetettavat tavoitteet ja myös keinot niihin pääsemiseksi ovat yhteisiä. Tällä tavoin voidaan parhaiten varmistua siitä, että HUS säilyttää muutoksessa kyvykkyytensä tarjota vaikuttavinta hoitoa sekä laadukasta tutkimusta ja opetusta, ja kehittää toimintaansa potilaidensa ja henkilöstönsä kannalta parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Valmistelua ja keskustelua koko Uudenmaan yhteisistä tavoitteista ja keinoista käydään tällä hetkellä hyvässä hengessä. Tästä on hyvä jatkaa.

Teppo Heikkilä
hankejohtaja

Husari 4/2021

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.