Skip to main content

Mediatiedote - Julkaistu 25.9.2020 13:59

Kirurgisen sairaalan koronavirusvuodeosastolla väliaikainen sulku

Tagit:
  • koronavirus
  • Kirurginen sairaala

HUSin koronaviruspotilaita hoitavalla vuodeosastolla Kirurgisessa sairaalassa on todettu kolmella henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta. Henkilökunnan karanteenien vuoksi koronaviruspotilaat hoidetaan HUSin muissa yksiköissä.

Koronavirustartunnat ovat tapahtuneet henkilökunnan välisissä kontakteissa. Potilaiden hoidossa osastolla käytetään ohjeiden mukaisia suojaimia. ​

Osaston henkilökunnasta 15 on asetettu altistumisen vuoksi karanteeniin. Osasto suljetaan väliaikaisesti. Sulku kestää viikonlopun yli. ”Osasto pyritään avaamaan mahdollisimman pian. Alkuviikolla selviää tarkemmin, koska osasto voidaan avata”, sanoo toimialajohtaja Antti Vento HUSin Sydän- ja keuhkokeskuksesta. 

Osastolla on parhaillaan yksi potilas. Hänet siirretään toiselle osastolle ja lähipäivinä koronaviruksen vuoksi hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan HUSin muihin yksiköihin. Tällä hetkellä HUSissa on vuodeosastoilla hoidossa 4 potilasta ja tehohoidossa 1. 

Kirurgisen sairaalan vuodeosaston lisäksi HUSissa on valmius hoitaa koronaviruspotilaita myös muilla vuodeosastoilla, joten HUSin valmius koronaviruspotilaiden hoitamiseen on hyvä Kirurgisen sairaalan vuodeosaston sulusta huolimatta.