Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 15.8.2022 07.54

Kesä sujui lähes ruuhkattomasti HUS-laboratorioissa

Asiasanat:
  • HUS Diagnostiikkakeskus
  • laboratorio- ja kuvantamistutkimukset
  • provtagning

Vuoronumerolla tulleiden asiakkaiden jonotusajat pysyivät kesällä hyvin hallinnassa HUS-laboratorioissa. Ajoittaista ruuhkaa on ollut vain joissakin näytteenotoissa.

Näytteenottotilanteessa laboratorionhoitaja ja potilas

Vaikka kesä terveydenhuollossa on hiljaisempaa aikaa, toiminta HUS-laboratorioissa pysyy silti suhteellisen vilkkaana. 

”Näytteenottomäärät laskevat noin 30 % suhteessa kesälomien ulkopuoliseen aikaan”, kertoo vastuualuejohtaja Teija Kaukosalmi-Virtanen.

HUS Diagnostiikkakeskuksen tavoitteena on, että asiakkaat pääsisivät aina näytteenottoon jonottamalla alle 30 minuutissa.

”Kesä on haasteellisempaa aikaa meille, kun supistamme toimintaamme, mutta olemme selvinneet hyvin. Viime viikkoina noin 94 % asiakkaistamme on päässyt alle puolessa tunnissa vuoronumerolla näytteenottoon, analysoi Kaukosalmi-Virtanen.

Ajoittaista ruuhkaa on kuitenkin saattanut olla joissakin pisteissä. 

”Ajanvarausajatkin ovat pitäneet hyvin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, jotka ovat johtuneet lähinnä työntekijöiden samanaikaisista sairastumisista.”

HUS-laboratorioissa näytteenoton asiakaskohtaaminen on standardoitu, eikä lyhyessä kohtaamisessa ole paljon tekijöitä, mistä saattaisi syntyä tyytymättömyyttä. Siksi asiakastyytyväisyyden tavoitteet on asetettu korkealle.

”Näytteenottajamme suoriutuvat erinomaisesti asiakaskohtaamisesta. Mittaamme tyytyväisyyttä suositteluindeksillä, jonka skaala on 0−10. Keskiarvomme on kesälläkin ollut reippaasti päälle yhdeksän.”

Hyvin mennyt kesä ei olisi ollut mahdollista ilman sijaisia. Palautteen perusteella he viihtyivät työssään ja jatkavat syksyllä keikkahommissa.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?