Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 2.5.2022 13.56

Julkisen alan unioni JAU:n lakko voi ruuhkauttaa HUSin potilashoitoa

Asiasanat:
  • HUS
  • lakko
  • TES-sopimus 2022

Varautumisesta huolimatta voi HUSin potilashoito ruuhkautua tiistaina 3.5., kun julkisen alan lakko alkaa. Ruuhkautuminen voi näkyä erityisesti puhelin- ja aulapalveluissa.

Tiistaina 3.5. alkava ja viikon kestävä Julkisen alan unioni JAU:n lakko vaikuttaa HUSin sisäisiin tukipalveluihin ja HUSin yhteistyökumppaneille tuottamiin tukipalveluihin.

Lakon ulkopuolelle on rajattu tehtävät, jotka voivat aiheuttaa potilaiden hengen, terveyden, turvallisuuden tai omaisuuden vaarantumisen. Lakkoon on varauduttu ennakolta, mutta valmistautumisesta huolimatta lakon vaikutukset voivat näkyä potilaille ja heidän omaisilleen. Muun muassa puhelin- ja aulapalveluissa voi olla ruuhkaa tai viivettä.

Kiireettömiä leikkauksia ja toimenpiteitä saatetaan joutua perumaan välinehuollon rajallisen henkilöstömäärän vuoksi. Jos potilas ei ole saanut HUSista tietoa ajanvarauksen peruutuksesta tekstiviestillä tai puhelimitse, hän voi saapua vastaanotolle normaalisti. HUSin internetsivuille hus.fi/lakko on koottu tietoa työtaistelujen vaikutuksista potilaiden hoitoon ja ohjeita potilaille.

HUS on neuvotellut järjestöjen kanssa lakon ulkopuolelle rajattavista palveluista, mutta HUS ei ole neuvotteluosapuoli työmarkkinasopimusneuvotteluissa.

Pahoittelemme työtaistelutoimenpiteiden aiheuttamaa häiriötä toiminnassamme.

Lisätietoja medialle:

HUSin mediapalvelun yhteystiedot